Μακαρονόπιτα με λίγο μπέικον

Το σπαγγέτι απογειώνεται από τη γεύση του μπέηκον και παίρνει το σχήμα μιας τάρτας επιχρυσωμένης. Είναι ένα αυθεντικό ιταλικό πιάτο, μια πίτα χωρίς φύλλο.

Για 4 άτομα

250 γραμμάρια σπαγγέτι2 αυγά1 χάρτινο κουτάκι κρέμα γάλακτος250 γραμμάρια γάλα100 γραμμάρια τυρί τριμμένοΛίγα φύλλα μαϊντανό130 γραμμάρια μπέηκον ποιοτικόΛίγο μοσχοκάρυδο τριμμένοΑλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση

Ανάψτε το φούρνο στους 180 βαθμούςΒράστε τα μακαρόνια σε πολύ νερό, αλατισμένοΣε ένα μεγάλο μπολ
χτυπήστε τα αυγά με την κρέμα γάλακτοςΠροσθέστε και το γάλαΑλάτι και πιπέριΣε ένα τηγάνι ροδίστε το μπέηκον με μια σταγόνα λάδιΣτραγγίστε τα μακαρόνιαΣτο μπολ προσθέστε τα μακαρόνια, το τριμμένο τυρί και το μπέηκονΤρίψτε από πάνω το μοσχοκάρυδο και βάλτε μαϊντανόΑνακατέψτε απαλά να διαχυθούν παντού τα υγράΒουτυρώστε καλά ένα ταψάκιΒάλτε στο φούρνο για 25 λεπτά

Είναι ένα υπέροχο φαγητό και για την επόμενη ημέρα στο γραφείο.

πηγή: iefimerida
Keywords
Τυχαία Θέματα