Μακένζι Φίλιπς – πατέρας: «Δέχομαι πολλή κριτική επειδή τον συγχώρεσα»

Η ηθοποιός Μακένζι Φίλιπς, γνωστή για τον ρόλο της στην ταινία “American Graffiti”, προκάλεσε αντιδράσεις με τη συνέντευξή της στην οποία δήλωσε ότι συγχώρεσε τον πατέρα της – τον μουσικό Τζον Φίλιπς, τον frontman των Mamas & Papas- με τον οποίο διατηρούσε δεκαετή αιμομικτική σχέση μετά τον βιασμό της στα 19 της. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Μακένζι υπέφερε από σωματική και σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της. Η σχέση τους έφτασε στο τέλος της, όταν η Μακένζι έμεινε έγκυος και υπήρχε αμφιβολία σχετικά με την πατρότητα του παιδιού. Παρ’ όλα αυτά, η ηθοποιός επέλεξε να συγχωρέσει

τον πατέρα της για τον πόνο που της προκάλεσε, χωρίς να συνυπογράφει ή να συμφωνεί με τη συμπεριφορά του.

Mackenzie Phillips “forgives” her dad, John Phillips, following their alleged incestuous relationship scandal. https://t.co/MNq3EIwAEm pic.twitter.com/soTCIc8OVu

— E! News (@enews) December 5, 2023

Η Φίλιπς έγραψε μάλιστα στα απομνημονεύματά της, ότι ο πατέρας της τη βίασε όταν ήταν 19 ετών, ενώ ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών και αλκοόλ. Αποκάλυψε ότι στη συνέχεια είχαν μια αιμομικτική σχέση που διήρκεσε 10 χρόνια. “Είναι πολύ περίπλοκο. Είναι πολύ περίπλοκο, και παρόλα αυτά, είμαι γαλήνια”, συνέχισε. Στο βιβλίο της το 2017, Hopeful Healing: Essays on Managing Recovery and Surviving Addiction, η Φίλιπς μοιράστηκε ότι η αποκάλυψή της κατέστρεψε τις σχέσεις με τα μέλη της οικογένειάς της.

“Ο μπαμπάς ήταν το κάτι άλλο”, δήλωσε η Φίλιπς κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με την αδελφή της Τσάινα Φίλιπς-Μπάλντουιν. “Και δέχομαι πολλή κριτική και πολύ “τρολάρισμα” στο διαδίκτυο, επειδή έχω τη συγχώρεση στην καρδιά μου. Συγχώρεση, γιατί η συγχώρεση είναι για μένα, όχι για τον άλλον. Και το να συγχωρώ δεν σημαίνει ότι συνυπογράφω ή συμφωνώ με αυτό για το οποίο τον συγχωρώ”, είπε χαρακτηριστικά.

Ποιος είναι ο Τζον Φίλιπς

Ο Τζον Έντμουντ Άντριου Φίλιπς ήταν Αμερικανός ροκ μουσικός και ηγείτο του συγκροτήματος «Mamas & the Papas». Συχνά αυτοαποκαλούνταν «Papa John Phillips». Γεννήθηκε στις 30 Αυγούστου του 1935 στην Νότια Καρολίνα και απεβίωσε στις 18 Μαρτίου του 2001, στο Λος Άντζελες. Είχε όλα τα εφόδια για να μείνει στην ιστορία ως ένας «θρύλος» της μουσικής, αλλά η βιογραφία της κόρης του, το 2009 επισκίασε για πάντα το προφίλ του.

Έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ίδρυση των «Mamas & Papas»τη δεκαετία του ’60. Το συγκρότημα, γνωστό για επιτυχίες όπως το «California Dreamin» και το «Monday, Monday», σημείωσε σημαντική επιτυχία και για πολλούς θεωρείται ακρογωνιαίος λίθος της folk rock. Ο ίδιος έγραφε στίχους για τραγούδια της μπάντας, που μεταξύ άλλων, εξερευνούσαν θέματα αγάπης, σχέσεων και κοινωνικής αλλαγής. Από νωρίς, ο Φίλιπς ήρθε αντιμέτωπος προκλήσεις, όπως το αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Η ταραχώδης προσωπική του ζωή συχνά έφερνε κωλύματα στην πορεία των «Mamas & Papas», που τελικά διαλύθηκαν το 1968 και ο Φίλιπς ακολούθησε σόλο καριέρα. Κυκλοφόρησε αρκετά άλμπουμ και εντυπωσίασε μεγάλη μερίδα του κόσμου με το ταλέντο του.

O εθισμός του στα ναρκωτικά

Ο πολυετής εθισμός του στα ναρκωτικά είχε ως αποτέλεσμα ανεπανόρθωτα τελικά προβλήματα υγείας που του επέβαλαν μεταμόσχευση ήπατος, το 1992. Αρκετούς μήνες μετά τη βαριά επέμβαση, κυκλοφόρησαν  φωτογραφίες του που τον έδειχναν να πίνει αλκοόλ σε ένα μπαρ στο Παλμ Σπρινγκς της Καλιφόρνια και  δημοσιεύτηκαν στο National Enquirer. Στις 14 Μαρτίου 1994, κατά τη διάρκεια της πρώτης του εμφάνισης στο Howard Stern Show μετά τη μεταμόσχευση, είπε: «Περιστασιακά πίνω ένα ποτό».

Mackenzie Phillips on her 10-year incestuous affair with dad John: ‘He had a very dark side’ https://t.co/ucB537ezI9 pic.twitter.com/2N4cl46e7s

New York Post (@nypost) December 1, 2023

Mackenzie Phillips opens up about her 10-year incestuous affair with her own FATHER, Mamas & Papas frontman John, in rare interview with her sister Chynna – revealing how she FORGAVE him after he 'raped her' at age 19 https://t.co/M8BDS8lERq pic.twitter.com/zdxRXBoHl1

Daily Mail Online (@MailOnline) December 1, 2023

Ο Φίλιπς πέρασε τα τελευταία του χρόνια στο Παλμ Σπρινγκς της Καλιφόρνια, με την Φαρνάζ Αραστέχ, την τέταρτη σύζυγό του. Στις 18 Μαρτίου 2001, πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια στο Λος Άντζελες σε ηλικία 65 ετών, λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση των ηχογραφήσεων για ένα νέο άλμπουμ. Κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Forest Lawn στο Cathedral City, κοντά στο Palm Springs με την τρίτη του σύζυγο Ζενεβιέβ Γουειτ. Αν δεν μιλούσε η Μακένζι, σήμερα ο Τζον Φίλιπς θα ήταν ένα «μύθος» για την καινοτόμο προσέγγισή του στη φολκ ροκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μακένζι Φίλιπς –, Δέχομαι,makenzi filips –, dechomai