Μακιγιάζ για μελαχρινές: 8 κόλπα για να τραβήξετε τα βλέμματα

Είστε μελαχρινή και επιθυμείτε να τονίσετε τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας με τον πιο μοναδικό τρόπο; Σας παρουσιάζουμε 8 βασικά κόλπα μακιγιάζ που στοχεύουν στο να αναδείξουν τη φυσική σας ομορφιά και να κάνουν κάθε εμφάνισή σας ξεχωριστή. Η σωστή επιλογή της βάσης και των χρωμάτων που αρμόζουν στον τύπο του δέρματός σας, θα σας προσφέρουν μια λαμπερή επιδερμίδα και ένα υπέροχο αποτέλεσμα. Σε αυτό το ταξίδι ομορφιάς, δεν έχει σημασία αν είστε αρχάρια ή προχωρημένη. Μπορείτε πάντα να ακολουθείτε αυτές τις οδηγίες για να βεβαιωθείτε ότι το μακιγιάζ σας θα

τραβάει όλα τα βλέμματα!

1. Βρείτε τη σωστή απόχρωση foundation και concealer 

Ανακαλύψτε τον ιδανικό τόνο που ταιριάζει στην επιδερμίδα σας, δοκιμάζοντας – κατά προτίμηση από κοντά – τα προϊόντα βάσης για το μακιγιάζ σας. Η κατάλληλη απόχρωση είναι αυτή που συνδυάζεται φυσικά και ομοιόμορφα με τον λαιμό σας, χωρίς να προκαλεί διχρωμίες. Το foundation σας δεν σχετίζεται με το αν είστε μελαχρινή ή όχι, καθώς μπορεί να έχετε μαύρα μαλλιά και λευκό πορσελάνινο δέρμα!

2. Επιλέξτε την κατάλληλη παλέτα σκιών για τα μάτια σας

Η σκιά των ματιών παίζει καίριο ρόλο στο μακιγιάζ, ειδικά για τις γυναίκες με μελαχρινή επιδερμίδα, καθώς επηρεάζει θετικά το τελικό αποτέλεσμα. Στα καστανά μάτια και στις μελαχρινές, για παράδειγμα, ταιριάζουν εξαιρετικά οι φυσικές αποχρώσεις για το καθημερινό μακιγιάζ, ενώ με μια σκιά σε σκούρο τόνο μπορείτε να πετύχετε ένα εντυπωσιακό smokey eye look για τις βραδινές εξόδους. Στα ανοιχτόχρωμα γαλάζια ή μπλε μάτια ταιριάζουν εξαιρετικά οι ζωηρές και οι αποχρώσεις nude, ενώ τα πράσινα ματιά αναδεικνύονται με χρυσές και χάλκινες αποχρώσεις. Τέλος, για τα μελί μάτια επιλογές όπως το μωβ, το βυσσινί και το βιολετί δημιουργούν ξεχωριστά αποτελέσματα.

3. Χρησιμοποιήστε bronzer στο καθημερινό σας μακιγιάζ

Τα bronzers προσφέρουν μια λαμπερή, καλοκαιρινή όψη και αναδεικνύουν τις φυσικές γωνίες του προσώπου. Με την σωστή εφαρμογή, μπορείτε να επιτύχετε εντυπωσιακά αποτελέσματα χωρίς την ανάγκη για περίπλοκο contouring! Εφαρμόστε το bronzer χρησιμοποιώντας ένα πινέλο με κοφτές άκρες σε περιοχές του προσώπου όπου φυσικά δημιουργείται σκιά, όπως κάτω από τα ζυγωματικά ή τα πλάγια της μύτης. Εφαρμόστε στα άκρα του μετώπου και ελαφρώς κάτω από το χείλος, ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πιο ανοιχτόχρωμο bronzer για ομοιομορφία. Ολοκληρώστε το look με highlighter και δημιουργήστε ένα όμορφο, ηλιοκαμένο αποτέλεσμα.

4. Ενισχύστε την εμφάνιση των φρυδιών σας

Τα φρύδια είναι κρίσιμο στοιχείο για τη συνοχή του μακιγιάζ, προσδίδοντας αρμονία στο σύνολο του προσώπου. Εάν υπάρχουν κενά ή αν τα φρύδια σας δεν είναι αρκετά πυκνά, μπορείτε να τα συμπληρώσετε χρησιμοποιώντας ένα ειδικό μολύβι φρυδιών. Αντίθετα, αν έχετε φυσικά πυκνά φρύδια και απλώς θέλετε να τα διατηρήσετε στη θέση τους για όλη την ημέρα, ένα gel φρυδιών, είτε διαφανές είτε χρωματιστό, μπορεί να είναι η ιδανική επιλογή.

5. Φωτίστε το πρόσωπό σας με την επιλογή του σωστού highlighter

Το highlighter στο πρόσωπο αναδεικνύει ακόμη και το πιο απλό καθημερινό μακιγιάζ, προσφέροντας την εντύπωση της φρεσκάδας και κάνοντας το δέρμα να φαίνεται υγιές και λαμπερό ακόμη και σε περιόδους που αντιμετωπίζει δυσκολίες λόγω υγρασίας, κρύου ή κόπωσης. Διαλέξτε το είδος που σας εξυπηρετεί (π.χ. υγρό highlighter, πούδρα ή mousse) σε κατάλληλο τόνο. Για σκουρόχρωμες επιδερμίδες, οι χρυσές αποχρώσεις προσφέρουν εντυπωσιακά αποτελέσματα. Τα προϊόντα highlighter εφαρμόζονται είτε με πινέλο είτε με τα δάχτυλά σας, απλώνοντάς τα στα σημεία του προσώπου όπως τα ζυγωματικά, η κορυφή της μύτης, το κάτω μέρος των φρυδιών και η περιοχή πάνω από το άνω χείλος.

6. Τολμήστε να χρησιμοποιήσετε ζωντανά χρώματα στα χείλη σας

Ανάλογα με τον τόνο της επιδερμίδας σας και τις προτιμήσεις σας, επιλέξτε τα αγαπημένα σας χρώματα σε κραγιόν και lip gloss. Μη διστάσετε να δοκιμάσετε απαλές ή έντονες αποχρώσεις, που ταιριάζουν εξίσου σε φωτεινές και πιο σκούρες επιδερμίδες! Για παρατεταμένη διάρκεια, χρησιμοποιήστε ένα μολύβι χειλιών σε παρόμοιο χρώμα με το κραγιόν σας και φροντίστε να ενυδατώσετε τα χείλη σας πριν την εφαρμογή. Στις μελαχρινές, εξαιρετικά ταιριάζουν τα κόκκινα και τα βυσσινί χρώματα, ενώ οι ανοιχτές nude αποχρώσεις μπορεί να προσθέσουν φωτεινότητα χωρίς να δημιουργήσουν χλωμή εντύπωση.

7. Ολοκληρώστε το μακιγιάζ σας με ένα setting spray

Αφού ολοκληρώσετε το μακιγιάζ σας και νιώθετε ότι η επιδερμίδα σας φαίνεται ελαφρώς λιπαρή, ψεκάστε το πρόσωπό σας με ένα setting spray για να προσδώσετε μια πιο φυσική, ματ εμφάνιση και απαλή υφή. Το μακιγιάζ σας θα παραμείνει σταθερό και θα διατηρηθεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

8. Τονίστε ένα μόνο σημείο του προσώπου σας κάθε φορά

Αυτή η πρακτική θα σας βοηθήσει να επιτύχετε ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα, αποφεύγοντας τυχόν υπερβολές. Επικεντρωθείτε είτε στα μάτια είτε στα χείλη, διατηρώντας τα υπόλοιπα σημεία του προσώπου σας πιο φυσικά. Στις μελαχρινές είναι εξίσου όμορφα τα έντονα smokey μάτια με φυσικά χείλη, όπως και το nude μακιγιάζ ματιών με έντονα κόκκινα και βυσσινί χείλη. Υπάρχουν και περιπτώσεις που αυτά τα δύο συνδυάζονται επιτυχώς, ωστόσο αν δεν είστε άνετες με το μακιγιάζ, επιλέξτε μια πιο ασφαλή λύση και επικεντρωθείτε σε ένα από τα δύο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μακιγιάζ,makigiaz