Μαρία Φέκτερ: «Οι Έλληνες μονάχα ζητούν όλο και περισσότερα χρήματα»

Οργισμένη με την Ελλάδα είναι η αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ, καθώς σύμφωνα τα όσα δηλώνει «τίποτα δεν προχωρεί στη χώρα». Η Μαρία Φέκτερ υποστηρίζει ότι αυτό που εξοργίζει τόσο εκείνη, όσο και τους πιστωτές, είναι το ότι έχουν γίνει ελάχιστες μεταρρυθμίσεις στη χώρα, δεν έχει προχωρήσει το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων και δεν υπάρχουν αναπτυξιακά προγράμματα. «Οι Έλληνες μονάχα ζητούν όλο και περισσότερα χρήματα», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Η υπουργός στη συνέντευξή

της στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ» με τίτλο «Δεν χαρίζω τίποτε» τόνισε ότι κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα στην Ελλάδα χάθηκε πολύτιμος χρόνος, τη στιγμή που η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι ήδη επίπονη. Επιπροσθέτως, επεσήμανε ότι κατά τη διαγραφή χρέους μειώθηκε για τους Έλληνες κατά 100 δις. το χρέος των 205 δισ. ευρώ και σε αυτή τη μείωση συμπεριλαμβάνεται και 1 δισ. ευρώ της αυστριακής τράπεζας «Kommunalkredit».
Απαντώντας αρνητικά στο ερώτημα αν έχει τελειώσει η υπόθεση με την Ελλάδα, η υπουργός τονίζει πως οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ασκούν πίεση για να εκπληρώσει η Ελλάδα τις υποχρεώσεις της και να σταθεί- τουλάχιστον από το 2020- και πάλι στα πόδια της υπογραμμίζοντας ότι «ο ασθενής θα πρέπει από μόνος του να θέλει να σηκωθεί όρθιος».

Keywords
Τυχαία Θέματα