Μαρία Σάκκαρη – WTA Finals: «Είμαι πολύ υπερήφανη για τον εαυτό και την ομάδα μου»

Ιστορική ημέρα θα είναι η σημερινή για τη Μαρία Σάκκαρη, καθώς αγωνίζεται για πρώτη φορά στην καριέρα της στο WTA Finals, το τουρνουά με τις καλύτερες οκτώ αθλήτριες της σεζόν στο τένις. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αντιμετωπίζει στη Γουαδαλαχάρα του Μεξικού (22:00, Cosmote Sport 9) την Πολωνή Ιγκα Σφιόντεκ με στόχο την πρώτη νίκη στον όμιλό της. Η άλλη αναμέτρηση του ομίλου είναι ανάμεσα στην Ισπανίδα Πάουλα Μπαντόσα και τη Λευκορωσίδα

Ιρίνα Σαμπαλένκα.

Χθες, για τον άλλο όμιλο του WTA Finals, η Τσέχα Καρολίνα Πλίσκοβα επικράτησε στην πρεμιέρα της Ισπανίδας Γκαρμπίνε Μουγκουρούθα με 4-6, 6-2, 7-6(6), ενώ η Εσθονή Ανέτ Κονταβέιτ νίκησε πιο εύκολα την Τσέχα Μπάρμπορα Κρεϊκτσίκοβα με 6-3, 6-4. Στους ημιτελικούς του WTA Finals προκρίνονται οι δύο πρώτες τενίστριες κάθε ομίλου.

Σάκκαρη: «Είμαι πολύ υπερήφανη για τον εαυτό και την ομάδα μου»

Η Μαρία Σάκκαρη δηλώνει πανευτυχής που βρίσκεται στο τουρνουά των 8 καλύτερων της σεζόν στη Γουαδαλαχάρα, όπου έχει ταξιδέψει μαζί με τη μητέρα της, Αγγελική Κανελλοπούλου. «Είμαι πολύ υπερήφανη για τον εαυτό και την ομάδα μου που καταφέραμε να προκριθούμε για πρώτη φορά. Είναι η πρώτη φορά που Ελληνίδα τενίστρια παίρνει μέρος στο WTA Finals», δήλωσε η Μαρία Σάκκαρη. Και συνέχισε: «Δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα είμαι σε αυτή τη θέση, στο ξεκίνημα της χρονιάς. Είναι σπουδαίο επίτευγμα. Μου αρέσει πολύ η πρόκληση. Μπορεί για κάποιον που έχει παίξει 2-3 φορές στο WTA Finals να μην είναι μεγάλη υπόθεση, αλλά για μένα είναι. Είναι κάτι σπουδαίο για μια τενίστρια. Είναι από τα κορυφαία τουρνουά στον κόσμο, όπου μόνο οκτώ αθλήτριες μπορούν να πάρουν μέρος».

Όσον αφορά την παρουσία της μητέρας της στη Γουαδαλαχάρα, η Σάκκαρη υπογράμμισε: «Είναι υπέροχο που βρίσκεται εδώ γιατί είναι πολύ σημαντικό για έναν γονέα να παίζει το παιδί του σε ένα τόσο μεγάλο τουρνουά. Δεν μπορεί να γίνει καλύτερο, εκτός από την κατάκτηση ενός Grand Slam ή του ίδιου του τουρνουά».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μαρία Σάκκαρη – WTA Finals, Είμαι,maria sakkari – WTA Finals, eimai