Μαρίνα Σάττι – πάρτι: Αντίστροφη μέτρηση για την Eurovision

Λίγα μόνο 24ωρα πριν την αναχώρηση για το Μάλμε της Σουηδίας η ελληνική αποστολή της Eurovision γιόρτασε με ένα μεγάλο πάρτι. Η εκδήλωση έγινε σε γνωστό μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας, παρουσία Eurofans και πολλών καλλιτεχνών. Το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στον διαγωνισμό ακούστηκε για πρώτη φορά ζωντανά. Το «Ζάρι» ξεσήκωσε το κοινό που χόρευε και τραγουδούσε καθ’ όλη τη διάρκεια του τραγουδιού. Σημειώνεται πως η Ελλάδα

παραμένει στην 7η θέση των γραφείων στοιχημάτων, αποδεικνύοντας τη δυναμική της συμμετοχής και την προοπτική που αυτή μπορεί να έχει στον διαγωνισμό της Eurovision. Βέβαια, αυτά τα δεδομένα αναμένεται να αλλάξουν αμέσως μετά τις πρώτες live πρόβες των χωρών, οι οποίες θα ξεκινήσουν στις 27 Απριλίου.

Εκτός από το πρόσωπο της βραδιάς, την Μαρίνα Σάττι, το «παρών» έδωσαν και άλλοι καλλιτέχνες, από τον χώρο της μουσικής και της τηλεόρασης. Η τραγουδίστρια φορούσε μία μακριά τζιν φούστα, ένα ροζ κορμάκι, ενώ τα λευκά φτερά στη μέση και τα παπούτσια της, τράβηξαν την προσοχή. Στο πάρτι της ΕΡΤ, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων οι: Θανάσης Αλευράς, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Μιχάλης Ρακιντζής, Θοδωρής Μαραντίνης, Γιάννης Κατινάκης, Κώστας Μαρτάκης, Γιώργος Παπαδόπουλος, Γαλάτεια Βασιλειάδη, Αποστολία Ζώη, Έβελιν Καζαντζόγλου, Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, Βίκου Κουλιανού, Αργύρης Πανταζάρας, Σίσσυ Τουμάση, Ελένη Τσολάκη και Δημήτρης Μοθωναίος.

https://www.alphafreepress.gr/wp-content/uploads/2024/04/sati.mp4O Α’ Ημιτελικός την Τρίτη 7 Μαϊου

Ο 68ος διαγωνισμός τραγουδιού θα πραγματοποιηθεί στο Μάλμε της Σουηδίας, στις 7, 9 και 11 Μαΐου. Η Μαρίνα Σάττι θα εμφανιστεί στην 4η θέση στον Β’ Ημιτελικό που θα διεξαχθεί στις 9 Μαΐου. Στον Α’ Ημιτελικό την Τρίτη 7 Μαϊου, συμμετέχουν 15 χώρες, οι οποίες θα εμφανιστούν με την εξής σειρά: Ουκρανία, Κύπρος, Πολωνία, Σερβία, Λιθουανία, Κροατία, Ιρλανδία, Σλοβενία, Ισλανδία, Φινλανδία, Πορτογαλία, Λουξεμβούργο, Αυστραλία, Αζερμπαϊτζάν και Μολδαβία. Στον πρώτο ημιτελικό θα εμφανιστούν και θα ψηφίσουν επίσης, οι Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία. Στον Β’ Ημιτελικό, στις 9 Μαΐου, η σειρά της συμμετοχής είναι: Αυστρία, Μάλτα, Ελβετία, Ελλάδα, Τσεχία, Αλβανία, Δανία, Αρμενία, Ισραήλ, Εσθονία, Γεωργία, Ολλανδία, Νορβηγία, Λετονία, Άγιος Μαρίνος και Βέλγιο. Στον δεύτερο ημιτελικό θα εμφανιστούν και θα ψηφίσουν οι Ισπανία, Ιταλία και Γαλλία.

Τι λένε τα προγνωστικά

Σύμφωνα με τα προγνωστικά, για τον τελικό της Eurovision η Ελλάδα βρίσκεται στην δεκάδα, με μικρές διαφοροποιήσεις να σημειώνονται ανά εβδομάδα. Η επίσημη σελίδα στοιχημάτων eurovisionworld.com, ήθελε τη Μαρίνα Σάττι και το «Ζάρι» να βρίσκονται στην 8η θέση, μέχρι και πριν μερικές μέρες. Ωστόσο, η ελληνική αποστολή ανέβηκε μία θέση και πλέον, βρίσκεται στην 7η. Η Ελβετία είναι η χώρα που σύμφωνα με τον ιστότοπο είναι πιο πιθανό να κερδίσει τον διαγωνισμό. Ακολουθούν, η Κροατία, η Ιταλία και η Ουκρανία, στις 2η, 3η και 4η θέση αντίστοιχα. Την ίδια ώρα, η εκπρόσωπος της Κύπρου, Silia Kapsis, μένει εκτός 20άδας για τα στοιχήματα, που τη θέλουν να «τερματίζει» πιθανότατα, 24η. Αν και είχε ακουστεί αρκετά τελευταία η Κροατία με τον Baby Lasagna και το κομμάτι «Rim Tim Tagi Dim», ξαφνικά άρχισε να ανεβαίνει απότομα στη σκάλα των προβλέψεων, ο Nemo με το τραγούδι «The Code» από την Ελβετία. Ο καλλιτέχνης και το κομμάτι επιλέχθηκαν από περισσότερα από 400 τραγούδια που υποβλήθηκαν στον ελβετικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Πέντε καλλιτέχνες και τραγούδια κλήθηκαν να εμφανιστούν σε ακροάσεις στη Ζυρίχη τον Δεκέμβριο του 2023. Τρεις κριτικές επιτροπές επέλεξαν στη συνέχεια τον νικητή καλλιτέχνη και το τραγούδι.

Keywords
eurovision, eurovision 2012, eurovision 2013, πηνελόπη αναστασοπούλου, αθηνα, ελλαδα, live, τζιν, ροζ, ΕΡΤ, https, μαΐου, κυπρος, σλοβενία, γαλλια, baby, rim, tim, ΕΣΡ, προγνωστικα στοιχηματος, ελενη, θοδωρης μαραντινης, νικητη, χωρες, σλοβενία, αλβανια, αυστραλια, βελγιο, γερμανια, δανια, ζυριχη, ηνωμενο βασιλειο, ιρλανδια, ισπανια, ισραηλ, ισλανδια, ιταλια, κυπρου, μαλτα, ολλανδια, ουκρανια, πηνελόπη αναστασοπούλου, πηνελοπη, σουηδια, τραγουδια, ωρα, αυστρια, αρμενια, βρισκεται, γεωργια, δευτερο, εγινε, ελβετια, εβδομαδα, εσθονια, ζωη, ιδια, ημιτελικος, θοδωρης, κροατια, κωστας μαρτακης, λευκα, λετονια, λιθουανια, λουξεμβουργο, μαΐου, μακρια, μολδαβια, νορβηγια, τζιν, παπουτσια, ροζ, πολωνια, πορτογαλια, ρακιντζης, σερβια, συνεχεια, σειρα, τραγουδιστρια, τριτη, τσεχια, φινλανδια, φτερα, φορα, κωνσταντινος, baby, δημητρης, γιωργος παπαδοπουλος, χωρα, κομματι, κωστας, tim, θανασης
Τυχαία Θέματα