Μαρούλι διατήρηση: Το μυστικό για να παραμείνει “ζωντανό”

Το προτιμούμε στις πράσινες σαλάτες μας όλες τις εποχές, μιας και αποτελεί την πιο υγιεινή λύση της τελευταίας στιγμής για σαλάτα σε ένα ξαφνικό δείπνο στο σπίτι. Φυσικά, οι ελάχιστες θερμίδες, η μεγάλη περιεκτικότητά σε νερό, αλλά και το πλήθος των βιταμινών (A, B, C, D και E) κάνουν το μαρούλι ένα από τα κορυφαία πράσινα λαχανικά του ψυγείου μας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ιδίως με αυτά τα φυλλώδη

πράσινα λαχανικά, όπως το μαρούλι, είναι πως μαραίνονται πολύ γρήγορα, ακόμη κι αν τα έχετε αποθηκεύσει στο ψυγείο. Πόσες φορές αλήθεια δεν σας έχει τύχει να πετάξετε σε σύντομο χρονικό διάστημα το μαρούλι επειδή είναι μαραμένο;

Έχουμε το trick που θα διατηρήσει το μαρούλι φρέσκο πολύ παραπάνω από ότι νομίζατε, περίπου 2 εβδομάδες.

Ξεκινήστε λοιπόν γεμίζοντας ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό. Καθαρίστε το μαρούλι, ξεχωρίζοντας τα φύλλα του και αφού τα πλύνετε πολύ καλά τοποθετήστε τα στο μπολ με το παγωμένο νερό. Αφήστε τα για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια, βγάλτε τα από το μπολ και τινάξτε τα, έτσι ώστε να φύγει το πολύ νερό. Απλώστε τα φύλλα σε καθαρή πετσέτα ή χαρτιά κουζίνας και τυλίξτε τα με αυτά. Τοποθετήστε τα με αυτόν τον τρόπο σε τάπερ ή σε ειδικά σακουλάκια τροφίμων με zip lock (αεροστεγή). Εναλλακτικά, αφού αφήσετε να στεγνώσουν τα φύλλα, τα τοποθετείτε στα τάπερ ή στα ειδικά σακουλάκια-χωρίς να είναι τυλιγμένα με πετσέτα ή χαρτί – και κάθε τρία μαρουλόφυλλα βάλτε μια απορροφητική χαρτοπετσέτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μαρούλι, “ζωντανό”,marouli, “zontano”