Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος: Συμμετοχή 8 σχολείων από όλη τη χώρα

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, το Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στο Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας, από 17 έως 20 Απριλίου 2024, στα θέατρα των πολιτιστικών κέντρων του Δήμου, «Αντώνης Σαμαράκης και «Μελίνα Μερκούρη». Το φεστιβάλ διοργάνωσαν ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας και ο Eκπαιδευτικός Οργανισμός «Ορίζοντες». Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν οκτώ σχολεία από όλη τη χώρα, παρουσιάζοντας έργα του αρχαίου ελληνικού και ρωμαϊκού δράματος, αυτούσια ή σε διασκευή, καθώς

και νεότερες δραματουργικές συνθέσεις που έχουν ως πηγή έμπνευσης το αρχαίο δράμα. Τις θεατρικές παραστάσεις των σχολείων πλαισίωσαν θεατρικά δρώμενα από τον θίασο «Αναντάν Μπαμπαντάν».

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, δόθηκε η δυνατότητα τόσο στους συντελεστές των θεατρικών ομάδων, όσο και στους θεατές να έρθουν σε επαφή με το αρχαίο θέατρο και τον πολιτισμό, καθώς στο πλαίσιο των βιωματικών εργαστηρίων του Φεστιβάλ, οι μαθητές συνεργάστηκαν μεταξύ τους, αντάλλαξαν εμπειρίες και έκλεισαν ραντεβού για το επόμενο Φεστιβάλ. Οι εκδηλώσεις φιλοξενήθηκαν στα θέατρα των πολιτιστικών κέντρων του Δήμου, «Αντώνης Σαμαράκης και «Μελίνα Μερκούρη» και η τελετή λήξης του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 στον Πολυχώρο των Λιπασμάτων της Δραπετσώνας.  Ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας στέκεται δίπλα στους μαθητές ενισχύοντας τη θεατρική παιδεία, την ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της ικανότητας για καλλιτεχνική έκφραση.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, Συμμετοχή 8,mathitiko festival archaiou dramatos, symmetochi 8