Μαυραγάνης: Διεύρυνση φορολογικής βάσης, αλλαγές στη νομοθεσία

Στις δράσεις που έχουν ήδη δρομολογηθεί και εκτελούνται στα πλαίσια της μεταρρύθμισης του φορολογικού συστήματος αναφέρθηκε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης μιλώντας στο 9ο Φορολογικό Συνέδριο Athens Tax Forum. Συγκεκριμένα ο υφυπουργός τόνισε πως στη χώρα μας χρειάζεται:

- Διεύρυνση της φορολογικής βάσης

- Επίτευξη δημοσιονομικής σταθερότητας και επαναφορά της χώρας σε αναπτυξιακή

τροχιά

- Αναμόρφωση της φορολογικής διοίκησης για καλύτερα αποτελέσματα στον ελεγκτικό τομέα

- Εκτεταμένες αλλαγές στη φορολογική νομοθεσία στην κατεύθυνση της απλοποίησής της και του εκσυγχρονισμού της με βάση τις καλύτερες διεθνείς πρακτικές

- Αντιμετώπιση του φαινομένου τόσο της φοροδιαφυγής όσο και της φοροαποφυγής.

Σύμφωνα με τον κ. Μαυραγάνη, η κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα τη βούλησή της να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής στην Ελλάδα ενώ επεσήμανε πως δεν υπάρχει άλλος χρόνος για καθυστερήσεις και για ημίμετρα.

Κύριο μέλημά μας, πρόσθεσε, είναι η μεταρρυθμιστική αυτή προσπάθεια να ολοκληρωθεί μέσα στο 2013, ώστε το φορολογικό μας σύστημα να έχει εκσυγχρονισθεί και να ανταποκριθεί τόσο στις παρούσες όσο και στις μελλοντικές οικονομικές συνθήκες.

Ο υπουργός ζήτησε από τους πολίτες να αντιληφθούν ότι στον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής πρέπει όλοι να συμμετέχουν γιατί η φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή υπονομεύουν την προσπάθεια για δημοσιονομική σταθερότητα και θέτουν σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή και την κοινωνική πολιτική του Κράτους στερώντας του τα αναγκαία ποσά.

Καταλήγοντας χαρακτήρισε το 2013 ως ένα κρίσιμο έτος για την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης τόσο στο νομοθετικό τομέα της φορολογίας όσο και στον τομέα της φορολογικής διοίκησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα