Με Μπαμπινιώτη και Τσίπρα συναντώνται οι πρυτάνεις

Συνεδριάζουν τα μέλη του συντονιστικού οργάνου των πρυτάνεων ΑΕΙ στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, προκειμένου να συντονίσουν τις επόμενες κινήσεις τους, καθώς ζητούν για άλλη μια φορά την απελευθέρωση των προϋπολογισμών τους από την εφαρμογή του νέου Νόμου-Πλαισίου, προειδοποιώντας ότι σύντομα η φοίτηση και η στέγαση των φοιτητών θα είναι «στον αέρα».

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, αύριο οι πρυτάνεις συναντώνται με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα,

που τους κάλεσε για να συνομιλήσουν στη Βουλή, στο πλαίσιο των επαφών του και με τους κοινωνικούς φορείς.

Όπως αναφέρουν εκπρόσωποι των πρυτάνεων, η λύση που βρέθηκε με την χρηματοδότηση τους τμηματικά με δωδεκατημόρια βάση του περυσινού τους προϋπολογισμού «δεν περπατάει». Κι αυτό γιατί παρά την παρέμβαση προς την κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος του υπουργού Παιδείας Γιώργου Μπαμπινιώτη, τους επόμενους μήνες τα πανεπιστήμια θα μείνουν χωρίς λεφτά.

Με το δεδομένο λοιπόν ότι ο νέος νόμος για τα ΑΕΙ δεν εφαρμόζεται σε κανένα πανεπιστήμιο της χώρας επί 9μηνο στο θέμα της εκλογής νέων διοικήσεων, οι πρυτάνεις τους ζητούν εκ νέου απεμπλοκή της χρηματοδότησης τους από τις εκλογές.

Ζητούν συγκεκριμένα τα θέματα της χρηματοδότησης των ΑΕΙ να περάσουν στις Συγκλήτους των Ιδρυμάτων.

Το θέμα αυτό αναμένεται να συζητηθεί και αύριο το πρωί στην δεύτερη συνεδρίαση της ομάδας εργασίας που συγκροτήθηκε από τον κ. Μπαμπινιώτη για να προτείνει τρόπους ομαλής εφαρμογής του νόμου και αντιμετώπισης των δυσλειτουργιών που έχουν διαπιστωθεί.

Πηγή: tovima.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα