Με φόντο την Κύπρο η σημερινή συνεδρίαση της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή τις εξελίξεις στην Κύπρο το τελευταίο δεκαήμερο, θα συνεδριάσει η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα (Πέμπτη). Σε αυτήν θα συζητηθεί -μεταξύ άλλων- το αν η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος θα συνεδριάσει στις 4 και 5 Απριλίου, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης θα ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις για τον χρόνο διεξαγωγής του ιδρυτικού συνεδρίου. Ο Αλέξης Τσίπρας

και η ηγετική ομάδα επιθυμούν την διεξαγωγή το συντομότερο δυνατό πριν το καλοκαίρι. Αντίθετα, ο Π.Λαφαζάνης και η Αριστερή Πλατφόρμα επιδιώκουν τη μεταγενέστερη διεξαγωγή του.

Η συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται στον απόηχο των δηλώσεων του προέδρου του λίγο μετά τη συνεδρίαση του προεδρείου του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), όπου και εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον κυπριακό λαό, ενώ τάχθηκε υπέρ του δημοψηφίσματος -ενδεχομένως όχι μόνο για την Κύπρο.

«Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον κυπριακό λαό, καθώς και την υποστήριξή μας στο αίτημα πολιτικών δυνάμεων της Κύπρου την τελική απόφαση να την πάρει ο ίδιος ο κυπριακός λαός με δημοψήφισμα» είπε συμπληρώνοντας ότι «ο κυπριακός λαός και οι λαοί της Ευρώπης πρέπει να έχουν την τελική επιλογή για το ίδιο τους το μέλλον».

Keywords
Τυχαία Θέματα