Με φορτηγό εξήγαγαν ναρκωτικά σε ευρωπαϊκές χώρες

Η αστυνομία εξάρθρωσε κύκλωμα που διακινούσε κι εξήγαγε ναρκωτικά από την Ελλάδα σε χώρες της Ευρώπης. Εγκέφαλος του κυκλώματος είναι ένας 38χρονος, έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας και διακίνηση ναρκωτικών. Συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας άλλα δύο άτομα, μέλη του κυκλώματος. Κατασχέθηκαν πάνω από 50 κιλά κάνναβης, που μετέφεραν με φορτηγό, έχοντας ως τελικό προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση

και αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων, σχετικά με κύκλωμα που εξάγει μεγάλες ποσότητες κάνναβης σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, τέθηκε υπό επιτήρηση φορτηγό αυτοκίνητο βουλγαρικής εταιρείας, το οποίο την 14-12-2012 αναχώρησε από τη Λάρισα. Το όχημα ακινητοποιήθηκε προχθές (15-12-2012) το απόγευμα, στην Εθνική Οδό Αθηνών - Πατρών, στο ύψος του Αιγίου Αχαΐας, από αστυνομικούς των Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου και Πατρών.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο εσωτερικό του βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο -ανάμεσα στο βασικό φορτίο- οκτώ χάρτινα κιβώτια με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 50 κιλών και 700 γραμμαρίων, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 1.060 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα, που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων, καθώς και το φορτηγό αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι οι συλληφθέντες προόριζαν να μεταφέρουν με το φορτηγό την κάνναβη, μέσω του λιμένα Πατρών, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Keywords
Τυχαία Θέματα