Με μικρή διαφορά νικητής της «Σούπερ Τρίτης» ο Μιτ Ρόμνεϊ

Δε φαίνεται να ξεκαθαρίζει το τοπίο ούτε μετά τη λεγόμενη Σούπερ Τρίτη στη μάχη για τον ρεπουμπλικάνο υποψήφιο που θα διεκδικήσει την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών από τον Μπαράκ Ομπάμα.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, μέχρι στιγμής ο επικρατέστερος Μιτ Ρόμνι έχει κερδίσει τις προκριματικές εκλογές σε Βερμόντ, Βιρτζίνια, Αϊντάχο, στη γενέτειρά του Μασαχουσέτη και στο Οχάιο, ενώ

ο ισχυρός αντίπαλός του Ρικ Σαντόρουμ επικρατεί σε Οκλαχόμα, Τενεσί και Νορθ Ντακότα. Την πολιτεία της Τζόρτζια κερδίζει ο Νιουτ Γκρίνγκριτς. Η νίκη του Ρόμνεϊ στο Οχάιο είναι σημαντική, καθώς αποτελεί την κρισιμότερη Πολιτεία των εκλογικών αναμετρήσεων της «Σούπερ Τρίτης» για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, αν και η ψηφοφορία εξελίχθηκε σε «θρίλερ».

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ο Μιτ Ρόμνι προηγείται με διαφορά 12.000, με καταμετρημένο το 95% των ψήφων και συγκεντρώνει 38% έναντι 37% του Ρικ Σαντόρουμ.

Η σημασία του Οχάιο είναι και συμβολική, καθώς κανένας Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος δεν έγινε πρόεδρος αν δεν είχε αποσπάσει νίκη στις προκριματικές εκλογές στην Πολιτεία.

Να σημειωθεί τέλος, πως οι δέκα πολιτείες δίνουν 419 εκλέκτορες.

Keywords
Τυχαία Θέματα