Με Σαμαρά, Παπούλια και Μεϊμαράκη συναντάται ο Γιούνκερ

Με τον πρωθυπουργό Άντωνη Σαμαρά, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεΐμαράκη θα συναντηθεί σήμερα ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρώην επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Τον κ. Γιούνκερ υποδέχθηκε χθες στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο κ. Σαμαράς και μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Σε

διάλεξη που έκανε αργότερα στο Μέγαρο Μουσικής, με θέμα «Ευρώ: απολογισμός και προοπτικές», εξέφρασε τη λύπη του για τα «ανήθικα λόγια που με υπεροψία είπαν βορειοευρωπαϊκές χώρες, πολιτικοί και ΜΜΕ για την Ελλάδα, η οποία από το 2010 κάνει σωστά τη δουλειά της».

«Όταν η Ελλάδα δέχθηκε μια επίθεση άσεμνη και δηλητηριώδη, και ήμουν εκεί για να την υπερασπιστώ ... Η Ελλάδα είναι και δικιά μου» είπε, ενώ, αφού χαρακτήρισε τα προβλήματα τα οποία αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει η Ελλάδα από την έναρξη της κρίσης «τραγικά και δραματικά», σημείωσε ότι δεν μπορούν να εξεταστούν έξω από το ευρωπαϊκό πλαίσιο.

«Είμαι πολύ περήφανος» τόνισε «που αντέδρασα στο grexit» και σημείωσε: «Η Ελλάδα έχει μεγάλες δυνατότητες ανάκαμψης και θα βγει νικήτρια. Από το βάθος της καρδιάς μου λέω πως η προσπάθεια που κατέβαλε τούτη η χώρα συγκριτικά είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτές που ζητήθηκαν από άλλες χώρες. Θαυμάζω την ταχύτητα ανταπόκρισης της ελληνικής Βουλής και αποτίω φόρο τιμής στο πολιτικό προσωπικό της κυβέρνησης. Θα υπάρξει ούριος άνεμος και οι Έλληνες έχουν μάθει να τραβούν κουπί».

Keywords
Τυχαία Θέματα