Με τα ΜΑΤ άνοιξε το πρωί η Ελληνική Χαλυβουργία

Με παρέμβαση εισαγγελέα και ισχυρή αστυνομική δύναμη άνοιξε νωρίς το πρωί το εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο. Οι εργαζόμενοι, που βρίσκονται σε απεργία εδώ και εννέα μήνες, παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω από το εργοστάσιο, που η είσοδός του φρουρείται από διμοιρίες των ΜΑΤ.

Το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρονται

τα κάτωθι: «Η αιφνιδιαστική βίαιη εισβολή των δυνάμεων των ΜΑΤ στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας αποτελεί άλλο ένα δείγμα γραφής για το πώς θέλει να αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους και τους αγώνες τους η νέα μνημονιακή κυβέρνηση.

Είναι σαφές ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη επιλέγει το δρόμο της βίας και του αυταρχισμού για να καταστείλει τους εργατικούς αγώνες, ενώ ταυτόχρονα προειδοποιεί την υπόλοιπη κοινωνία τι την περιμένει όταν διεκδικεί και αγωνίζεται. Άλλωστε η σημερινή βίαιη επίθεση και εισβολή, τη στιγμή που βρισκόταν σε εξέλιξη πρωτοβουλία για τριμερή συνάντηση ανάμεσα στο υπουργείο, τους εργαζόμενους και την εργοδοσία, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για οποιοδήποτε άλλο συμπέρασμα.

Ζητάμε την άμεση απόσυρση των δυνάμεων των ΜΑΤ καθώς και την απελευθέρωση των συλληφθέντων απεργών. Καλούμε στη σημερινή συγκέντρωση αλληλεγγύης που διοργανώνεται από το συνδικάτο των χαλυβουργών στις 5.30 μ.μ. στον κόμβο του Ασπροπύργου. Ο αγώνας των χαλυβουργών συνεχίζεται μέχρι τη δικαίωσή του».

Από την πλευρά της η Χρυσή Αυγή έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Η Χρυσή Αυγή αναγνωρίζει τα δίκαια αιτήματα των απεργών και των απολυμένων της Χαλυβουργίας Ελλάδος. Καλεί την εργοδοσία να επιλύσει τα προβλήματα των εργαζομένων και την κυβέρνηση να πιέσει προς την κατεύθυνση αυτή, ώστε το εργοστάσιο να ξεκινήσει πάλι να λειτουργεί και να παράγει. Οι Έλληνες εργάτες δεν καπελώνονται από κανένα κομματικό χώρο. Η λήψη οποιουδήποτε κατασταλτικού μέτρου εναντίον τους είναι απαράδεκτη και η όποια εξέλιξη προς αυτήν την κατεύθυνση θα βαραίνει τη μνημονιακή συγκυβέρνηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα