Μεγάλες καταστροφές στην Ηλεία-Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πύργος και Ολύμπια

Τεράστιες καταστροφές από τις πλημμύρες στην περιοχή μεταξύ Αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου την ίδια στιγμή που η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κήρυξε τους δύο δήμους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τα ορμητικά νερά πλημμύρισαν και το υπόγειο του Νοσοκομείου Πύργου, προκαλώντας βλάβη στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις που τέθηκαν εκτός λειτουργίας. Οι 89 νοσηλευόμενοι μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία.

Εκτός από τις ανυπολόγιστες καταστροφές, μια ηλικιωμένη

γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο όταν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στην προσπάθειά της να βγει από το σπίτι της. Το περιστατικό συνέβη έξω από τον Πύργο, στην περιοχή του τοπικού διαμερίσματος Βαρβάσαινας στη θέση Λίθαρος.

Εκατοντάδες σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα βρέθηκαν στην κυριολεξία κάτω από το νερό, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούσε το ένα μέτρο. Τεράστιες είναι και οι ζημιές σε αγροτικές εκτάσεις, κτηνοτροφικές μονάδες και επιχειρήσεις με την καταγραφή να ξεκινά σήμερα, με δυσκολία ωστόσο, καθώς νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη χώρα και ειδικά την περιοχή. Δύο γυναίκες διασώθηκαν από άνδρες της Πυροσβεστικής σε πλημμυρισμένα σπίτια, ενώ έγιναν δεκάδες απεγκλωβισμοί στις εργατικές κατοικίες του Πύργου.

Τα ορμητικά νερά πλημμύρισαν και το υπόγειο του Νοσοκομείου Πύργου, προκαλώντας βλάβη στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, ενώ οι 89 νοσηλευόμενοι μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία.

Μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής η Πυροσβεστική κατάφερε να διασώσει 22 άτομα στις περιοχές Λαμπέτι, Σαλμώνη, Βαρβάσαινα και Καρούτες. Επίσης δέχθηκε 300 κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια κατοικιών, επιχειρήσεων και μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία και έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα 130 επιχειρήσεις για την άντληση υδάτων.

Τέλος, κατολισθήσεις σημειώθηκαν στη Μονή Κρεμαστών και οι μοναχές αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα