Μεγάλο προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Με σαφές προβάδισμα ηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου της δημοσκόπησης που διενήργησε η Palmos Analysis για το Tvxs.

Πιο συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου:

-ΣΥΡΙΖΑ 22%,

-ΝΔ 18,7%

-Χρυσή Αυγή με 8,3%, (μικρή άνοδος στο ποσοστό της)

-ΠΑΣΟΚ

4,3%

ΑΝ.ΕΛ με 3,8%

-ΚΚΕ με 3,7%

-ΔΗΜΑΡ 1,8%

Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής -με την προσθήκη των αναποφάσιστων και την αναγωγή επί των εγκύρων- ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 30%, αφήνοντας δεύτερη τη ΝΔ με 26,5%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 11,%, το ΠΑΣΟΚ με 7,5%, οι ΑΝ.ΕΛ με 6,4%, το ΚΚΕ με 6%, και η ΔΗΜΑΡ με 3,5% που μόλις αγγίζει το «κατώφλι» εισόδου στη Βουλή.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς με 37%. «Κανένα από τους δύο» απάντησε το 31%, και τον Αλέξη Τσίπρα το 30%.

Σχετικά με την κυβερνητική θητεία και αν πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές, το 51% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να την εξαντλήσει, ενώ αντίθετη γνώμη έχει το 44%.

Η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση δεν θα οδηγήσει τη χώρα έξω από το μνημόνιο, απαντά το 74%, ενώ ανύπαρκτη θεωρεί η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (54%) τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα.

Την ίδια στιγμή ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να έχει πείσει τους πολίτες για την διαπραγματευτική του στρατηγική, καθώς στην ερώτηση για το πόσο αποτελεσματική θα ήταν διαπραγμάτευση με την τρόικα αν υπήρχε σήμερα μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, το 36% απαντά «λιγότερο αποτελεσματική», το 30% «το ίδιο αποτελεσματική» και το 25% «περισσότερο αποτελεσματική».

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε πανελλήνιο δείγμα 1.001 ατόμων από τις 12-16 Νοεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα