Μείωση φόρου από τον Μ. Μόντι!

Ενώ οι χώρες της νότιας Ευρώπης μαστίζονται από τις πολιτικές λιτότητας, η ιταλική κυβέρνηση αντί να προχωρήσει στη δοκιμασμένη «συνταγή» της αύξησης των φόρων, προχώρησε σε μια -μικρή- μείωση του φόρου εισοδήματος για τα χαμηλά κλιμάκια.

Ωστόσο, το «δωράκι» στους Ιταλούς έρχεται με συνοδευτικά μέτρα λιτότητας, όπως η αύξηση του ΦΠΑ και περικοπές στις δαπάνες για την υγεία, ενώ η Ρώμη υπογραμμίζει πως παραμένουν οι δημοσιονομικοί της στόχοι για ισοσκέλιση του ιταλικού προϋπολογισμού τον επόμενο χρόνο.

Στη

συνεδρίαση του ιταλικού υπουργικού συμβουλίου εγκρίθηκε η αύξηση του ΦΠΑ κατά μία μονάδα, αντί για δύο όπως αρχικά προβλεπόταν, από το μέσα του επόμενου χρόνου (στο 11% για το χαμηλό και στο 22% για τον υψηλό), μείωση στις λειτουγικές δαπάνες της δημόσιας διοίκησης και περικοπές στον τομέα της υγείας.

Ωστόσο, από τον επόμενο χρόνο ο φόρος εισοδήματος στα εισοδήματα μέχρι 15.000 ευρώ μειώνεται στο 22% από 23% και για εισοδήματα μέχρι 28.000 ευρώ στο 26% από το 27%.

«Βλέπουμε πως η δημοσιονομική πειθαρχία αποδίδει και μας επιτρέπει αυτή τη μικρή ελάφρυνση» σχολίασε ο Μάριο Μόντι για τη μείωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα