Μετά τις καταλήψεις έρχονται απεργίες στους δήμους

Σκληραίνει ακόμα περισσότερο τη στάση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) καθώς μετά από έκτατη συνεδρίαση της, αποφάσισε να προκηρύξει 48ωρη Πανελλαδική απεργία στις 13 και 14 Δεκεμβρίου.   

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΕ - ΟΤΑ έχει ήδη αποφασίσει 48ωρη απεργία τη

ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, 17 και 18 Δεκεμβρίου ενώ την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Έτσι, θα παραμείνουν κλειστές όλες οι υπηρεσίες των δήμων, συμπεριλαμβανομένων των παιδικών σταθμών, των ΚΕΠ αλλά και των υπηρεσιών καθαριότητας και των ΧΥΤΑ.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι είναι: «η φασιστική πρακτική του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης που απολύει εργαζόμενους διαγράφοντάς τους από τα Μητρώα ενός Ηλεκτρονικού Υπολογιστή».

Σήμερα, 12 Δεκεμβρίου βρίσκονται σε εξέλιξη γενικευμένες καταλήψεις ενώ πραγματοποιείται παράλληλα συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα πραγματοποιηθεί και την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου.

Οι εργαζόμενοι θα απέχουν από τις εργασίες τους το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου.

«Οδηγούν, και ουσιαστικά εξαναγκάζουν τον κλάδο σε κινητοποιήσεις και μετωπική σύγκρουση εν μέσω εορτών. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας προκειμένου να μην περάσουν οι απολύσεις που κατ΄ εντολή της τρόικας προωθεί η άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση» σημειώνει το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων. 

Keywords
Τυχαία Θέματα