Μετρώ… πέμπτη μέρα με κλειστό Μετρό!

Για πέμπτη συνεχόμενη μέρα θα παραμείνει κλειστό το Μετρό καθώς οι εργαζόμενοι του αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους αντιδρώντας στην ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο αποφασίζοντας να παραμείνουν ακινητοποιημένοι οι συρμοί του μετρό από την έναρξη έως τη λήψη της βάρδιας.

Αύριο και οι

συρμοί του ηλεκτρικού και του Τραμ θα ακινητοποιηθούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί και από τις 4 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας.

Την Τρίτη οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ και το Τραμ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα.

Σε ανακοίνωση του, το Σωματείο των εργαζομένων ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού και κάνει λόγο για «προσχηματικό» διάλογο. Παράλληλα καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών, έστω και την ύστατη στιγμή να κατανοήσει τις ιδιαιτερότητες του εργασιακού καθεστώτος.

Την Τρίτη αναμένεται να συνεδριάσουν τα σωματεία σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς προκειμένου να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Οι εργαζόμενοι στα οδικά μέσα επέλεξαν να τηρήσουν στάση αναμονής έως την Τετάρτη, ημέρα για την οποία έχουν πληροφορίες ότι τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση θα απασχολήσει το θέμα των συγκοινωνιών σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση.

Κύκλοι του υπουργείου Μεταφορών δήλωσαν κατηγορηματικά ότι «ο νόμος, σε κάθε περίπτωση, θα εφαρμοστεί χωρίς εξαιρέσεις. Η απεργία είναι δικαίωμα των εργαζομένων. Υπάρχουν όρια και όροι» προαναγγέλλοντας έμμεσα κυρώσεις αν συνεχιστεί η απεργία…

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης τάχθηκε υπέρ των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα