Μια απίστευτη ληστεία στην Κέρκυρα

Απίστευτα είναι τα στοιχεία που συνθέτουν την εξιχνίαση ληστείας σε βάρος γυναίκας υπαλλήλου σε κατάστημα OΠΑΠ play, στην Αχαράβη της Βόρειας Κέρκυρας. Μια 56χρονη Κερκυραία, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες του Alphafreepress, ήταν παίκτρια η ίδια και γνώριζε άριστα τους χώρους, σχεδίασε και  οργάνωσε ληστρική επιδρομή ένα από τα προηγούμενα βράδια με φυσικούς αυτουργούς, έναν 18χρονο και δύο ανήλικους!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι φυσικοί αυτουργοί, αλβανικής καταγωγής και οι τρεις, στους οποίους είχε, ήδη πριν από τη ληστεία … μοιράσει

(!) τα μερίδια ανάλογα με τη συνολική «λεία», που θα αποσπούσαν, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Βόρειας Κέρκυρας σε συνεργασία με την Ασφάλεια του νησιού. Μοιραίο ήταν να αποκαλυφθεί, λόγω και του νεαρού της ηλικίας τους, αλλά και γιατί κινήθηκαν μέσα στο κατάστημα δείχνοντας ότι γνωρίζουν πολλές λεπτομέρειες, να αποκαλυφθεί ότι υπήρχε και ηθική αυτουργός, η οποία με βάση την κατηγορία που ασκήθηκε, είχε δώσει  στους φυσικούς αυτουργούς «σχεδιάγραμμα», αφού επισκεπτόταν τακτικά τον χώρο  και τους είχε πει ότι σε δύο σημεία θα αναζητούσαν χρήματα, μετά την ακινητοποίηση της υπαλλήλου. Στην ταμειακή μηχανή και στο χρηματοκιβώτιο του καταστήματος!

Πάντα κατά τις πληροφορίες του Alphafreepress, η 56χρονη Κερκυραία είχε απασχολήσει τις Αρχές και παλαιότερα για υπόθεση ναρκωτικών, τότε. Φέρεται να γνώριζε στην περιοχή που κατοικεί τον 18χρονο Αλβανό και αυτός με τη σειρά του βρήκε για βοηθούς τους δύο ανήλικους συμπατριώτες του.

18, 15, 14 ετών οι φυσικοί αυτουργοί

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, «για την υπόθεση, ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 4 εμπλεκόμενοι και συγκεκριμένα τρεις αλλοδαποί ηλικίας 18, 15 και 14 ετών, ως φυσικοί αυτουργοί και μία 56χρονη ημεδαπή, ως ηθική αυτουργός και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της ληστείας».

Στη συνέχεια η Αστυνομία της Κέρκυρας περιγράφει πως έδρασαν οι νεαροί, που εισέβαλαν στο κατάστημα:

«Ως προς το χρονικό της υπόθεσης» αναφέρεται, «τρία άτομα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους εισήλθαν, το βράδυ της Δευτέρας (22.08.2022), σε κατάστημα διεξαγωγής τυχερών παιγνίων σε περιοχή της Βόρειας Κέρκυρας και με απειλή χρήσης βίας στην υπάλληλο, απέσπασαν από την ταμειακή μηχανή και από χρηματοκιβώτιο του καταστήματος το συνολικό χρηματικό ποσό των 6.950 ευρώ. Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διεξήχθη, προέκυψε ότι φυσικοί αυτουργοί της ληστείας ήταν οι τρεις αλλοδαποί, ενώ η ηθική αυτουργός ήταν η 56χρονη ημεδαπή, η οποία οργάνωσε τη ληστεία.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν διαδοχικά, σε περιοχές της Βόρειας Κέρκυρας». Σε έρευνες, που ακολούθησαν στις οικίες των τεσσάρων δραστών και στο όχημα της 56χρονης ημεδαπής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, μεταξύ άλλων: Το χρηματικό ποσό των 7.230 ευρώ, 5 κινητά τηλέφωνα, 2 μαχαίρια με μήκος λάμας 14 και 9 εκατοστών, αντίστοιχα, νάιλον γάντια και ρουχισμός που φορούσαν οι τρεις αλλοδαποί δράστες. Στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται επιπλέον δύο αλλοδαποί, γονείς των ανηλίκων δραστών, οι οποίοι συνελήφθησαν για παραμέληση εποπτείας τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κέρκυρα,kerkyra