Μια... light αγωνιστική!

Μόνο στη... μάχη της ουράς υπάρχει ενδιαφέρον, όσο αφορά τους κυριακάτικους αγώνες της Σούπερ Λίγκας.

Του Μιχάλη Τσαμπά

Εν μέσω των πολλών και μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες ομάδες της κατηγορίας, η κανονική περίοδος της Σούπερ Λίγκας φτάνει σιγά-σιγά προς το τέλος της, καθώς έχουν απομείνει μόλις τρεις αγωνιστικές πριν γίνει η… πρώτη σέντρα στα πλέι οφ, από όπου θα προκύψουν κάποια από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Η αλήθεια είναι ότι δύσκολα οι αγωνιστικές που απομένουν

θα καταφέρουν να προσελκύσουν πολύ κόσμο στα γήπεδα, καθώς το ενδιαφέρον πλέον είναι περιορισμένο έως και εντελώς ανύπαρκτο! Άλλωστε η προηγούμενη αγωνιστική ήταν ίσως η πλέον κομβική, προκειμένου να ξεκαθαρίσουν τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα.

Συγκεκριμένα προέκυψε πρωταθλητής και μαθηματικά, που δεν είναι άλλος από τον Ολυμπιακό, ενώ οριστικοποιήθηκαν και οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στα πλέι οφ. Βέβαια η εκκρεμότητα είναι τι θα συμβεί, αν δεν καταφέρουν ΑΕΚ και Παναθηναϊκός να πάρουν αδειοδότηση από την ΟΥΕΦΑ για τις διοργανώσεις της.

Αλλά αυτό θα το μάθουμε όλοι τις επόμενες εβδομάδες, καθώς ίσως και ομάδες που έμειναν εκτός πλέι οφ να κληθούν ξαφνικά να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Europa League! Mε όλα τα παραπάνω γίνεται κατανοητό ότι πάμε σε μια ιδιαίτερα βαρετή αγωνιστική, καθώς το μόνο που ενδιαφέρει είναι η… μάχη της ουράς, όπου κι εκεί πάντως λίγο έως πολύ φαίνεται να ξεκαθαρίζει η κατάσταση, όσο αφορά τις ομάδες που θα βρεθούν την επόμενη σεζόν στη football league.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν… ανάποδα, από εκεί δηλαδή όπου υφίσταται ενδιαφέρον. Τα πιο σημαντικά ματς γίνονται σε Καυταντζόγλειο και Γεντί Κουλέ! Στη Θεσσαλονίκη ο Εργοτέλης φιλοξενείται από την αδιάφορη και υποβιβασμένη Δόξα Δράμας και με ένα «διπλό» πιθανότατα να… κλειδώσει την παραμονή του στη Σούπερ Λίγκα.

Την ίδια ώρα ο συμπολίτης ΟΦΗ, που είναι αδιάφορος βαθμολογικά, φιλοξενεί τον Παναιτωλικό! Οι Αγρινιώτες είναι σε δεινή βαθμολογική θέση και φαίνεται πως δύσκολα θα αποφύγουν το… ταξίδι της επιστροφής στις μικρότερες κατηγορίες. Επειδή όμως η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και μαθηματικά έχουν ακόμη ελπίδες παραμονής, θέλουν μόνο τη νίκη για να μείνουν… ζωντανοί ως το επόμενο παιχνίδι.

Μια τέτοια «νίκη ελπίδας» αναζητά και η Κέρκυρα, που επίσης έχει μπει με το… 1.5 πόδι στο τρένο για την πιο κάτω κατηγορία. Το έργο ακόμη πιο δύσκολο, καθώς πρέπει να κάνει νίκη όχι οπουδήποτε, αλλά μέσα στο Καραϊσκάκη με αντίπαλο τον Ολυμπιακό!

Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να έχουν κατακτήσει τον τίτλο και να είναι αδιάφοροι, αλλά η λογική λέει ότι δεν θέλουν να… πληγώσουν το γόητρο και την ιστορία του συλλόγου! Τα τρία παραπάνω παιχνίδια είναι αυτά με την μεγαλύτερη βαθμολογική σημασία από όσα θα γίνουν την Κυριακή. Από εκεί και πέρα όλα τα υπόλοιπα θα γίνουν, επειδή… πρέπει να γίνουν.

Ενδιαφέρουσα είναι η αναμέτρηση του Περιστερίου, από όπου ίσως και να προκύψει η ομάδα που θα κατακτήσει την 3η θέση στην κανονική περίοδο. Εκεί ο Α

Keywords
Τυχαία Θέματα