Μήνυμα με αποδέκτες τα ΑμΕΑ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία που εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου η Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Σταυρούλα Δήμου, απεύθυνε το ακόλουθο μήνυμα.

«Η σημερινή ημέρα έχει ένα βαθύτερο νόημα για όλους εκείνους του συνανθρώπους μας, που είτε βρίσκονται στο σπίτι μας, είτε στη διπλανή μας πόρτα και αντιμετωπίζουν προβλήματα αναπηρίας.

Εκπέμπει το μήνυμα του δικαιώματος της ισότιμης συνύπαρξης όλων αυτών των ανθρώπων που άθελά τους η μοίρα τους έπαιξε άσχημα παιχνίδια και τους ανάγκασε να ζουν με σωματικές και ψυχικές ιδιαιτερότητες.

Η

διαφορετικότητα σε καμία περίπτωση δεν είναι μειονέκτημα. Η αξιοποίηση των ατόμων με αναπηρία σε κάθε έκφανση του κοινωνικού βίου αποτελεί υποχρέωση της κοινωνίας μας και μέσα σε ένα πνεύμα αλληλοβοήθειας, αλληλοαποδοχής και αλληλοκατανόησης, επιβάλλεται να εξασφαλίσουμε όλοι και ο καθένας χωριστά όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για έναν ομαλό βίο.

Οφείλουμε να εστιάσουμε την προσοχή μας στα δικαιώματα και στις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία δίνοντάς τους βήμα στην εργασία, στην αναψυχή, στη γνώση, στον αθλητισμό και στον πολιτισμό.

Καθημερινά γίνονται δράσεις και εκπονούνται προγράμματα σε διάφορους τομείς. Η αλήθεια όμως είναι πως, όχι απλά δεν είναι αρκετά, αλλά πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα τόσο από το κράτος όσο και από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Εύχομαι, ωστόσο και πιστεύω πως, παρά τις δύσκολες στιγμές που διανύουμε, η κοινωνία μας θα αντιμετωπίσει με ωριμότητα και ισοτιμία και θα περιβάλλει με αγάπη κάθε συνάνθρωπο που παρουσιάζει αναπηρία.

Ας απλώσουμε, λοιπόν, το χέρι μας την κατάλληλη στιγμή και ας δείξουμε την αγάπη μας με ένα ζεστό χαμόγελο».

Keywords
Τυχαία Θέματα