Μητσοτάκης: Στέλνουμε το μήνυμα ότι για πρώτη φορά θα ελέγχουμε

Για την κινητικότητα, τις απολύσεις, το Δημόσιο και τις μεταρρυθμίσεις μίλησε σε εκτενέστατη συνέντευξή του στο Reuters ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μάλιστα, το Reuters κάνει λόγο για έναν «νέο πρόσωπο στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας, που έχει αναλάβει ένα παλιό πρόβλημα και ίσως και το πιο δύσκολο και σκληρό». «Αναλυτές λένε ότι οι σθεναρές αντιστάσεις

από τα κατεστημένα συμφέροντα, οι σφιχτές προθεσμίες και ο σκεπτικισμός για τους νέους υπουργούς που προέρχονται από παλιές πολιτικές οικογένειες – ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν πρωθυπουργός στις αρχές της δεκαετίας του 1990 – είναι παράγοντες που λειτουργούν εναντίον του», σχολιάζει επίσης το Reuters.

«Κάναμε προφανή πράγματα όπως να στείλουμε ελεγκτές να δουν εάν ο κόσμος πήγαινε στη δουλειά του στην ώρα του», δήλωσε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης και συμπληρώνει: «Στέλνουμε το μήνυμα ότι για πρώτη φορά θα ελέγχουμε. Προφανώς δεν μπορούμε να τους ελέγξουμε όλους, αλλά ξέρεις πως όταν στέλνεις το μήνυμα κάποια πράγματα αλλάζουν».

«Υπογράφω προσωπικά για κάθε μετακίνηση κάθε Έλληνα δημοσίου υπαλλήλου από μία υπηρεσία σε κάποια άλλη. Πριν από εμένα υπήρχαν περίπου 14 με 16 διαφορετικές υπογραφές για μία μετακίνηση. Αυτή δεν ήταν μία αποδεκτή διαδικασία. Η κινητικότητα και η λογική της εξόδου σχετίζονται με ανθρώπους που μπήκαν στο δημόσιο τομέα από την πίσω πόρτα, όχι από την μπροστινή πόρτα», είπε για την κινητικότητα ο υπουργός, συμπληρώνοντας: «Δεν θα δεχόμουν τη δουλειά εάν δεν πίστευα ότι μπορώ να την κάνω».

«Υπάρχει τεράστιο αντικαθεστωτικό συναίσθημα στην Ελλάδα τώρα, κι έτσι κάθε μέρα πρέπει να αποδεικνύεις τι κάνεις. Κατανοώ τον σκεπτικισμό. Περιμένω ότι κάποιος με αυτό το υπόβαθρο θα εργαστεί διπλάσια για να αποδείξει ότι το αξίζει. Και αυτό ακριβώς περιμένει ο κόσμος από εμένα», δηλώνει επίσης ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης καταλήγει λέγοντας, πως «στο παρελθόν το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας έβλεπε το δημόσιο όχι μόνο ως πάροχο υπηρεσιών, αλλά και ως εργαλείο παραμονής στην εξουσία. Έτσι, όλη η λογική της πελατειακής πολιτικής και του ρουσφετιού, στο μυαλό μου, είναι στον πυρήνα του γιατί η χώρα χρεοκόπησε εξ αρχής. Και τώρα, νομίζω ότι είναι ευρέως κατανοητό ότι αυτό το σύστημα δεν μπορεί να διατηρηθεί άλλο».

Keywords
Τυχαία Θέματα