ΜΜΜ αύριο Δευτέρα 6/2: Τι αλλάζει η κακοκαιρία “Μπάρμπαρα”

Η Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 θα είναι η δεύτερη και ίσως η δυσκολότερη για την Αττική, μέρα της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα, αφού από το βράδυ Κυριακής αναμένεται νέο κύμα χιονόπτωσης. Η Πολιτική Προστασία για δεύτερη μέρα συστήνει τον περιορισμό των μετακινήσεων στις απαραίτητες. Για το σκοπό αυτό άλλωστε τα σχολεία θα μείνουν κλειστά, όπως και τα περισσότερα καταστήματα στα βόρεια, βορειονατολικά και βορειοδυτικά, ενώ και οι δημόσιοι υπάλληλοι θα καταφύγουν στην τηλεεργασία, όπου είναι δυνατό.

Ακολουθούν όσα έχουν γίνει
γνωστά μέχρι στιγμής για τις αστικές συγκοινωνίες:

Λεωφορεία και Τρόλεϊ: Όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου τα Λεωφορεία και Τρόλεϊ θα κινούνται με πρόγραμμα βασισμένο στα δρομολόγια Σαββάτου. Λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού αναμένονται και πάλι τροποποιήσεις δρομολογίων, ανάλογες με αυτές που βρίσκονται σε εφαρμογή την Κυριακή.

ΚΤΕΛ Αττικής: Μέχρι νεοτέρας δεν εκτελούνται τα δρομολόγια προς Ωροπό – Αγ. Απόστολοι και Βίλια – Ερυθρές.

Hellenic Train: Κατόπιν ενημέρωσης από την Πολιτική Προστασία για σοβαρή επιδείνωση των καιρικών φαινομένων, και σε συνεννόηση με τον Διαχειριστή Υποδομής, αύριο Δευτέρα 6/2/2023 καταργούνται επίσης οι εξής αμαξοστοιχίες του Προαστιακού της Αθήνας:

11530 (αναχώρηση 4:50 από Οινόη προς Χαλκίδα),

1530 (αναχώρηση 4:52 π.μ. από Αθήνα),

1533 (αναχώρηση 5:15 π.μ. από Χαλκίδα),

3537 (αναχώρηση 7:15 π.μ. από Χαλκίδα)

4200 (αναχώρηση 6:04 π.μ. από Άνω Λιόσια) και η επιστροφή της μεταξύ Κάντζας και Άνω Λιοσίων.

Επίσης το πρωί της Δευτέρας 06/02/2023, το δρομολόγιο με αριθμό 1521 (Λειανοκλάδι – Αθήνα) και ώρα αναχώρησης 05:57 δε θα πραγματοποιήσει σταθμεύσεις στους σταθμούς Γοργοπόταμος, Μπράλος, Λιλαία και Αμφίκλεια λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών. Όπως ανακοίνωσε επίσης η εταιρεία, σε συνεννόηση με τον ΟΣΕ, τη Δευτέρα 6/2 καταργούνται οι αμαξοστοιχίες 50/51 στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Γραμμή 3 Μετρό: Όπως ενημέρωσε το πρωί του Σαββάτου η Hellenic Train, ο διαχειριστής της υποδομής ΟΣΕ έχει λάβει απόφαση να διακοπεί η κίνηση στη γραμμή 3 του Μετρό μεταξύ των σταθμών Δουκ. Πλακεντίας και Αεροδρόμιο σε περίπτωση χιονόπτωσης. Αν συμβεί αυτό, οι επιβάτες θα μετακινούνται από και προς το Αεροδρόμιο και τους ενδιάμεσους σταθμούς, μέσω μετεπιβίβασης σε συρμούς του Προαστιακού στο σταθμό Δουκ. Πλακεντίας.

Γραμμή 1 Μετρό (ΗΣΑΠ): Σε περίπτωση χιονόπτωσης ή και λόγω του παγετού είναι πολύ πιθανό ότι θα επηρεαστεί η λειτουργία της γραμμής 1 του Μετρό, ειδικά στο τμήμα Ειρήνη – Κηφισιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα