Μώραλης: «Να επιστρέψουν οι εφοπλιστές στον Πειραιά»

Για τα θέματα που απασχολούν την πόλη του Πειραιά και για το μέλλον της υπό την Δημαρχία του ιδίου και των μελών του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» μίλησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης στην πρωινή εκπομπή του Mega.

O κ. Μώραλης αναφέρθηκε στην ανάγκη επιστροφής των εφοπλιστών στον Πειραιά το μεγαλύτερο λιμάνι

της χώρας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το πρόβλημά μας είναι ότι έφυγαν οι εφοπλιστές από τον Πειραιά, επισημαίνοντας την εκτίμηση που έχουν οι πολίτες του Πειραιά για τον εφοπλιστικό κόσμο.

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη πως ο Πειραιάς πρέπει να συγκρίνεται μόνο με τα μεγάλα ευρωπαϊκά λιμάνια, όπως το Ρότερνταμ, η Αμβέρσα και η Βαρκελώνη, ενώ άφησε σαφείς αιχμές για το έργο του Βασίλη Μιχαλολιάκου στον δήμο: «Ο Μιχαλολιάκος ρίχνει τον πήχη για τον Πειραιά. Πειραιάς και λιμάνι είναι δύο πυλώνες παράλληλοι.»

Αναφερόμενος στο Βαγγέλη Μαρινάκη, τον εφοπλιστή και μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, σημείωσε ότι είναι ένας επιχειρηματίας με πολιτικό στίγμα, ο οποίος θα συμμετέχει ως δημοτικός σύμβουλος κανονικά στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου της πόλης.

Επίσης δεσμεύτηκε να διεκδικήσει πόρους από κοινοτικά προγράμματα χωρίς να ζητήσει χρήματα από την κεντρική εξουσία, ενώ τάχθηκε κατά της μεταφοράς του δικαστικού μεγάρου έξω από το κέντρο της πόλης: «Είναι πολύ σημαντικό για τον Πειραιά να διατηρήσει τα δικαστήρια στην πόλη. Θα είναι μεγάλη ήττα για τον Πειραιά αν φύγουν τα δικαστήρια».

Ερωτηθείς για την πολιτική προέλευση του συνδυασμού και της υποψηφιότητάς του, είπε ότι ηγείται ενός πολυσυλλεκτικού και υπερκομματικού ψηφοδελτίου και τοποθέτησε την ιδεολογική του ταυτότητα στον χώρο της κεντροαριστεράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα