Μυρωδάτος γαύρος στον φούρνο

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μυρωδάτος γαύρος λαδορίγανη στο φούρνο.

Τι χρειαζόμαστε:

1 κιλό γαύρο

3/4 της κούπας ελαιόλαδο

1/4 της κούπας χυμό λεμόνι

1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού

2 μικρές σκελίδες σκόρδο σε φετάκια

αλάτι

πιπέρι

1-2 κουταλιές της σούπας ρίγανη ξερή

1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ξερό

1/2 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό ξερό

2 φύλλα δάφνης

φυλλαράκια από φρέσκο δεντρολίβανο

Πώς το κάνουμε:

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τον γαύρο.

Τον τοποθετούμε στο ταψάκι

που θα ψηθεί και προσθέτουμε όλα μαζί τα υλικά μας, ανακατεύοντας καλά.

Βάζουμε το ταψάκι μας στο ψυγείο για μισή περίπου ώρα, ώστε να μαριναριστεί ο γαύρος.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στη θέση 2 και στους 180 βαθμούς Κελσίου για 25 λεπτά ή έως ότου ροδίσει ο γαύρος.

Λίγα μυστικά ακόμα

Σερβίρεται ζεστός ως κυρίως πιάτο ή και κρύος ως ορεκτικό για τσίπουρο, ούζο, μπύρα ή κρασάκι. Κατά τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε σαρδέλες ή άλλα μικρά ψάρια, αποφεύγοντας το τηγάνι.

Πηγή: Συνταγές της Παρέας

Το άρθρο Μυρωδάτος γαύρος στον φούρνο εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα