Μυτιλήνη κορονοϊός μάσκες: Οι μαθητές ράβουν τις δικές τους

Μαθητές σχολείου στη Μυτιλήνη μαθαίνουν να ράβουν τη δική τους μάσκα προστασίας κατά του κορονοϊού, για να συμβάλουν με τον τρόπο τους στην μείωση διασποράς του Covid 19. Αναλυτικότερα, την δράση έχουν αναλάβει οι μαθητές στο 6ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης «Γιάννης και Αριστείδης Δελής». Ενώ τον  εξοπλισμό και τα υλικά για τις μάσκες που ράβουν τα παιδιά, διέθεσε
στο σχολείο η Σχολική Επιτροπή. Μία ιδέα που θα βοηθήσει τα παιδιά να συμβάλουν σε μία δημιουργική πράξη, που όμως θα τα προστατεύσει. Ενώ ταυτόχρονα στην χώρα δεν είναι λίγοι εκείνοι που αρνούνται να την φορέσουν.

Στόχος του σχολείου είναι όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες να μάθουν τον τρόπο ραφής και ετοιμασίας μιας μάσκας προστασίας από τον κορονοϊό. Ήδη, οι πρώτες μάσκες που ράφτηκαν στα πλαίσια του μαθήματος παραδόθηκαν στη Σχολική Επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την κάλυψη αναγκών σε σχολεία.

Πώς πρέπει να φοράτε τη μάσκα

Εγκύκλιο για το πώς πρέπει να φοριέται η μάσκα, ώστε να είναι αποτελεσματική, εξέδωσε την Τετάρτη ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας. Στην εγκύκλιο, η οποία παρατίθεται πιο κάτω και απευθύνεται στο προσωπικό των νοσοκομείων, αναφέρεται πως κρίσιμης σημασίας για την αποτελεσματικότητα της μάσκας είναι η σωστή εφαρμογή της.

Πρέπει να περιορίζονται, κατά το δυνατό, κενά μεταξύ προσώπου και μάσκας, καθώς οι μάσκες παρέχουν τη μέγιστη προστασία, όταν εφαρμόζονται σε στενή επαφή με το δέρμα. Η ελαχιστοποίηση των κενών μεταξύ προσώπου και μάσκας, επιτυγχάνεται:

Με την επιλογή μάσκας, που διαθέτει μεταλλικό έλλασμα στο επάνω μέρος της μύτης, το οποίο θα πρέπει να εφαρμόζει πολύ καλά γύρω από τη μύτη, ώστε να μην αφήνει περιθώριο για την είσοδο αέρα και σταγονιδίων.Με το δέσιμο των λάστιχων της μάσκας μεταξύ τους ή το στριφογύρισμά τους μία φορά, στην περιοχή έκφυσής τους από τα πλάγια της μάσκας, ώστε να μην υπάρχουν κενά στις πλευρές του προσώπου για την είσοδο αέρα και σταγονιδίων.Με τη χρήση ‘’εφαρμοστή μάσκας’’ (mask fitter or brace), ο οποίος αποτελεί ελαστικό στήριγμα πάνω από τη μάσκα.Για όλους τους τύπους μασκών θα πρέπει να τηρούνται οι ακόλουθες οδηγίες:Πλένετε επιμελώς τα χέρια σας με νερό και σαπούνι ή με αλκοολούχο αντισηπτικό υγρό πριν εφαρμόσετε τη μάσκα στο πρόσωπό σας και οπωσδήποτε πριν την αφαίρεσή της.Εφαρμόστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας καλύπτοντας τη μύτη και όλη τη περιοχή του στόματος μέχρι και κάτω από το πηγούνι.Αφαιρέστε τη μάσκα τραβώντας ταυτόχρονα τα λάστιχα πίσω από τα αυτιά. Κατά την αφαίρεση βεβαιωθείτε ότι δεν αγγίζετε το μπροστινό μέρος της μάσκας. Η μάσκα πρέπει να αφαιρείται και να απορρίπτεται όταν υγρανθεί.Απορρίψτε τη μάσκα με ασφαλή τρόπο σε κάδο κοινών αστικών απορριμμάτων και όχι ανακύκλωσης, κρατώντας την πάντα από τα λάστιχα.Οι μάσκες μιας χρήσεως δεν ανακυκλώνονται και δεν πρέπει να απορρίπτονται στους μπλε κάδους ανακύκλωσης.Δείτε ακόμη:2.633 νέα κρούσματα σήμερα στη χώρα, 43 οι νεκροί“Ανοίγει” ο ελληνικός τουρισμός μέχρι τις 14 Μαΐου – Oι αυστηρές προϋποθέσειςΕΟΦ: Δεν αποσύρθηκε παρτίδα εμβολίων της AstraZeneca στην Ελλάδα
Keywords
Τυχαία Θέματα