Ν. Μαδούρο: Δεν υποτιμάται το εθνικό νόμισμα

Διαψεύδει κατηγορηματικά ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολά Μαδούρο τις φήμες που κάνουν λόγο για αναπροσαρμογή της αξίας του τοπικού νομίσματος, μπολιβάρ, το οποίο την τελευταία δεκαετία έχει υποτιμηθεί πέντε φορές.

«Όσοι διαδίδουν αυτή τη φήμη είναι άνθρωποι ανόητοι της διεφθαρμένης, φασιστικής δεξιάς πτέρυγας», είπε ο ηγέτης του σοσιαλιστικού κόμματος. «Αφήστε τις ανόητες λέξεις να ακουστούν από κωφά αυτιά!... Αυτό που θα συμβεί είναι η ενίσχυση του νομίσματος της Βενεζουέλας, η ενίσχυση της οικονομίας», πρόσθεσε ο Μαδούρο.

Τον Φεβρουάριο, η

σταθερή αξία του νομίσματος υποτιμήθηκε κατά 32%, στα 6,3 μπολιβάρ ανα δολάριο, σύμφωνα με τους νομισματικούς ελέγχους που είχαν δημιουργηθεί το 2003 υπό την ηγεσία του Τσάβες.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, η ανάπτυξη της της χώρας επιβραδύνθηκε απότομα κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους στο 0,7 τοις εκατό, ο πληθωρισμός έφτασε στα υψηλότερα επίπεδα τον Απρίλιο σε σχέση με τα τελευταία 3 χρόνια, οι επιχειρήσεις αγωνίζονται να αποκτήσουν πρόσβαση στο δολάριο, τη στιγμή που οι ελλείψεις σε βασικά προϊόντα, όπως το γάλα, δημιουργούν έντονο άγχος στους πολίτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα