«Να αποδείξουν τη δική τους ευθύνη» κάλεσε τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ ο Αν. Μπέζας

Την αναγκαιότητα της μεταρρύθμισης στον ΕΟΠΥΥ και στο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας επανέλαβε με δήλωσή του, ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας, υπογραμμίζοντας για μια ακόμη φορά, απευθυνόμενος στους γιατρούς του Οργανισμού, ότι το υπουργείο Υγείας επιδίωξε εξαρχής τον διάλογο.
«Η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας θα προχωρήσει άμεσα και θα προχωρήσει

γιατί είναι αναγκαία για το σύνολο της κοινωνίας. Εμείς ως Υπουργείο Υγείας από την αρχή επιδιώξαμε και επιδιώκουμε το διάλογο. Ο διάλογος, όμως, εξ’ ορισμού δε μπορεί να γίνει, όταν τίθενται προϋποθέσεις. Ειδικά όταν αυτές οι προϋποθέσεις έχουν ως στόχο να ακυρώσουν τη μεταρρύθμιση» ανέφερε ο κ. Μπέζας το απόγευμα της Τρίτης (10/12).
Ο υφυπουργός είπε ακόμα πως αύριο, Τετάρτη (11/12), θα παρουσιαστεί η πρόταση αξιολόγησης του ΕΟΠΥΥ στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Ενώπιον της ίδιας Επιτροπής θα προσέλθουν η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και οι εκπρόσωποι των γιατρών προκειμένου να βρουν κοινό κώδικα προσέγγισης του Οργανισμού και των αλλαγών. «Περιμένουμε και οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ να αποδείξουν τη δική τους ευθύνη» επισήμανε ο κ. Μπέζας, με αφορμή την επικείμενη συνάντηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα