Να διατηρηθεί η λεωφορειογραμμή Β16 ζητά ο δήμος Ελευσίνας

Με την επέκταση της γραμμής 3 του μετρό κατά ένα σταθμό με την ονομασία «ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ» επί της Ιεράς Οδού, ο οποίος είναι ο νέος τερματικός, έχουν αναγγελθεί ηλεκτρονικά από τον ΟΑΣΑ τροποποιήσεις και αλλαγές σε δρομολόγια αστικών λεωφορείων και συγκεκριμένα η λεωφορειακή γραμμή Β16 ΠΛ. ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ – ΕΛΕΥΣΙΝΑ (μέσω Λεωφ. Αθηνών) μετονομάζεται σε 876 ΕΛΕΥΣΙΝΑ – ΣΤ. ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ.

Η

αφετηρία της νέας γραμμής 876 μεταφέρεται στο Δήμο Ελευσίνας (οδός Κανελλοπούλου, παλαιό τέρμα της γραμμής Β16) και η γραμμή μετατρέπεται σε κυκλική. Ουσιαστικά δεν πρόκειται για μετονομασία, αλλά για διακοπή της μισής διαδρομής της υπάρχουσας Β16.

Αυτό έχει ως συνέπεια την διακοπή της πρόσβασης από Ελευσίνα στις κομβικές στάσεις Τ.Ε.Ι. Αθήνας, Αγ. Σπυρίδωνας, Σπ. Πάτση και άλλες. Για την καλλίτερη εξυπηρέτηση του κοινού (ειδικά των φοιτητών Τ.Ε.Ι.) η υπάρχουσα γραμμή Β16 ΠΛ. ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ – ΕΛΕΥΣΙΝΑ (μέσω Λεωφ. Αθηνών) πρέπει να διατηρηθεί και να λειτουργεί παράλληλα και συμπληρωματικά με την σχεδιαζόμενη νέα γραμμή 876 ΕΛΕΥΣΙΝΑ – ΣΤ. ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ.

Με αφορμή τη διακοπή αυτή, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ελευσίνας Παναγιώτης Λινάρδος, απέστειλε επιστολή προς τον ΟΑΣΑ ζητώντας να διατηρηθεί η γραμμή Β16 (Ελευσίνα - Αθήνα μέσω Λεωφόρου Αθηνών), η οποία εξυπηρετεί την πρόσβαση από την Ελευσίνα με κομβικές στάσεις, όπως τα ΤΕΙ Αθήνας, Άγιος Σπυρίδωνας, Σπύρου Πάτση, κ.ά.

Keywords
Τυχαία Θέματα