Να εφαρμοστεί πλήρως ο νόμος-πλαίσιο ζητά ο πρωθυπουργός

Την πλήρη εφαρμογή του νόμου-πλαίσιο για τα ΑΕΙ ζήτησε από τον υπουργό Παιδείας Γιώργο Μπαμπινιώτη ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος σε τηλεφωνική επικοινωνία, που είχαν σήμερα μετά από πρωτοβουλία του κ. Παπαδήμου.

Το τηλεφώνημα έγινε κατόπιν της ανακοίνωσης που εξέδωσε ο κ. Μπαμπινιώτης, στην οποία ο υπουργός Παιδείας ουσιαστικά

απειλούσε με παραίτηση έναντι της κριτικής που δέχεται για την απόφαση να αποδεσμευθεί η χρηματοδότηση των πανεπιστημίων από την εφαρμογή του νόμου-πλαίσιο.

Επίσης, ο κ. Παπαδήμος ζήτησε από τον υπουργό Παιδείας να λυθεί το πρόβλημα με τις χρηματοδοτήσεις των πανεπιστημίων από τον προϋπολογισμό του 2012.

Εξάλλου, επί του θέματος τοποθετήθηκε νωρίτερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι «ο πρωθυπουργός επιθυμεί την πλήρη εφαρμογή του νόμου-πλαίσιο».

Ο κ. Μπαμπινιώτης στην ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «υπήρξε ήδη παρέκκλιση από το νόμο, με την υπουργική απόφαση να δοθεί το 24% του προϋπολογισμού στα πανεπιστήμια».

Απαντώντας, ο κ. Καψής ανέφερε την Πέμπτη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ότι «λόγω των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων των πανεπιστημίων έγινε η μόνη εξαίρεση από τον προϋπολογισμό του 2012 να μπορούν να χρηματοδοτηθούν τα ΑΕΙ».

Πηγή: news.in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα