Να μάθουμε την αλήθεια πριν ψηφίσουμε

Η χώρα εισήλθε ήδη σε άτυπη προεκλογική περίοδο και διαφαίνεται πως το κλίμα, μέσα στο οποίο θα διεξαχθούν οι πλέον κρίσιμες εκλογές από τη μεταπολίτευση, θα είναι άκρως πολωτικό. Η πολυδιάσπαση του πολιτικού συστήματος, που θεωρείται βεβαία, ανησυχεί τους δανειστές μας, αλλά και εγχώρια πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, καθώς εκτιμούν ότι μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην εφαρμογή του νέου μνημονίου. Γι’ αυτό ήδη δημιουργείται ένα μέτωπο

στήριξης του δικομματισμού.

Του ΑΝΔΡΕΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΥ

Οι πληροφορίες λένε ότι θα δύο κόμματα θα στηριχτούν ιδιαίτερα, προκειμένου να συγκεντρώσουν στις εκλογές ένα ποσοστό κοντά στο 55%, για να υπάρξει όχι μόνο επαρκής κοινοβουλευτική πλειοψηφία υπέρ του νέου προγράμματος, αλλά και κοινωνική πλειοψηφία. Θα αποτελέσουν δηλαδή οι εκλογές ένα άτυπο δημοψήφισμα, με το ίδιο διακύβευμα που είχε θέσει το φθινόπωρο -με μια ατυχή κίνησή του- ο κ. Παπανδρέου.

Γι’ αυτό σιγά-σιγά αρχίζει και δημιουργείται από τα εκλογικά επιτελεία των δύο κόμματων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., από οικονομικούς παράγοντες, όπως ο πρόεδρος του ΣΕΒ, ο κ. Δασκαλόπουλος, αλλά και από Ευρωπαίους πολιτικούς, ένα σκηνικό πόλωσης πάνω στο δίλημμα «Ευρώπη ή χάος», «ευρώ ή δραχμή». Το δίλημμα αυτό θα τεθεί πιεστικά στην ελληνική κοινωνία, στους Έλληνες ψηφοφόρους και στα μέσα ενημέρωσης, τόσο που θα αποσιωπηθούν τα μεγάλα προβλήματα και τα τεράστια ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις.

Δεν μπορεί όμως η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές, εάν οι ψηφοφόροι δεν πάρουν πρώτα κάποιες απαντήσεις.

-Τί και ποιός έφταιξε που βρεθήκαμε σ’ αυτή τη θέση; Λίγο πολύ γνωρίζουμε, αλλά τώρα πρέπει να ειπωθεί όλη η αλήθεια, πρέπει να ειπωθούν τα πάντα, όσο πικρά και εάν είναι, για πρόσωπα, για κόμματα και για καταστάσεις.

-Γιατί δεν τιμωρήθηκε κανείς για τη χρεοκοπία αυτής της χώρας και των πολιτών της; Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει απάντηση ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από τη Δικαιοσύνη. Ξέρουμε ότι το πολιτικό σύστημα αποφεύγει συστηματικά να ενδώσει στην ποινική τιμωρία των μελών του, γι’ αυτό εφηύρε και τον νόμο Περί Ευθύνης Υπουργών, ο οποίος στην ουσία προστατεύει τους υπουργούς, που παρέβησαν το καθήκον τους. Οι πολίτες ελπίζουν όμως και περιμένουν ότι τουλάχιστον ως τις εκλογές -και μέσα από τη δημόσια πολιτική αντιπαράθεση που θα προκύψει- το πολιτικό σύστημα, για να εξαγνιστεί , θα μας «δείξει» εκείνους που ηθελημένα ή άθελα τους ή λόγω ανικανότητας πήραν λάθος αποφάσεις τα τελευταία χρόνια, από το 2004 και μετά, και μας οδήγησαν στην πτώχευση.

-Πώς θα βγούμε από την κρίση; Έχουμε φτάσει στον πάτο ή όχι; Μάλλον όχι, εάν κρίνουμε από το γεγονός ότι ήδη έχουμε μπροστά μας προγραμματισμένα νέα μέτρα για τον Ιούνιο και Ιούλιο, ύψους 16 και πλέον δισεκατομμυρίων ευρώ. Και μέχρι στιγμής προβλέπεται ότι τα περισσότερα από αυτά θα κληθούν για μια ακόμα φορά να τα πληρώσουν οι συνταξιούχοι, για τον απλούστατο λόγο ότι οι κυβερνώντες αδυνατούν ή δεν θέλουν να «πιάσουν» τον ΦΠΑ, τους φοροφυγάδες, όλους εκείνους τους μεγαλόσχημους, που κερδί

Keywords
Τυχαία Θέματα