«Να σταματήσει η επίθεση στο Μάλι» ζητούν οι απαγωγείς εργαζομένων σε εγκαταστάσεις αερίου στην Αλγερία

Την ευθύνη για την ομηρία εργαζομένων σε εγκαταστάσεις εξόρυξης φυσικού αερίου στην Αλγερία, ανέλαβε μια ένοπλη ισλαμιστική οργάνωση, η οποία ζητά «να σταματήσει η επίθεση στο Μάλι», σύμφωνα με ανακοίνωση της που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Μαυριτανίας Alakhbar.

Οι αλγερινές αρχές ανακοίνωσαν ότι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ένας Αλγερινός και ένας Βρετανός, κατά την επίθεση, ενώ 150 Αλγερινοί υπάλληλοι της γαλλικής εταιρείας κρατούνται επίσης όμηροι.

"Ανακοινώνουμε ότι επιτύχαμε μια μεγάλου μεγέθους επίθεση σε αντίδραση στην (...) σταυροφορία που πραγματοποιούν

οι γαλλικές δυνάμεις στο Μαλί», αναφέρεται στην ανακοίνωση της οργάνωσης «Υπογράφοντες με αίμα», η οποία δημοσιεύεται στην Alkhbar.

"Επιβεβαιώνουμε ότι οι όμηροι είναι περισσότεροι από 40 Σταυροφόροι, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται 7 Αμερικανοί και 2 Βρετανοί, μεταξύ άλλων εθνικοτήτων», συνεχίζει η οργάνωση στην ανακοίνωσή της.

"Καθιστούμε την Αλγερία και τις χώρες των ομήρων υπεύθυνες για οποιαδήποτε καθυστέρηση στην εκπλήρωση των όρων μας, εκ των οποίων ο πρώτος είναι να σταματήσει αυτή η επίθεση κατά των δικών μας στο Μαλί», τονίζει η οργάνωση.

Αλγερία επελέγη ως ο τόπος αυτής της επιχείρησης για να μάθει ο (Αλγερινός πρόεδρος Αμπντελαζίζ) Μπουτεφλίκα ότι δεν θα αποδεχθούμε ποτέ να ταπεινωθεί η τιμή του αλγερινού λαού (...) ανοίγοντας τον αλγερινό εναέριο χώρο στα γαλλικά αεροσκάφη», καταλήγει η οργάνωση στην ανακοίνωσή της.

Keywords
Τυχαία Θέματα