«Να σταθεί όρθια η Ελλάδα», θέλει η Λαγκάρντ

Αναφερόμενη στο επικείμενο Eurogroup της Τρίτης η επικεφαλής του ΔΝΤ σχολίασε ότι είναι ανάγκη η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης να «σφραγιστεί» με μια συμφωνία για το μέλλον της Ελλάδος.

«Όπως λέει κι η παροιμία, δεν έχει τελειώσει μέχρι να τραγουδήσει η χοντρή κυρία», είπε χαρακτηριστικά για το εάν πιστεύει πως θα υπάρξει συμφωνία στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα.

«Είναι θέμα σκληρής δουλειάς, επιμονής, εξασφάλισης ότι επικεντρώνουμε

στον ίδιο στόχο, ο οποίος είναι να μπορέσει η Ελλάδα να λειτουργήσει σε βιώσιμη βάση, να μπορέσει να ανακάμψει, να μπορέσει να σταθεί και πάλι στα πόδια της και να μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές το συντομότερο δυνατόν», συμπλήρωσε.

Η Λαγκάρντ δήλωσε ακόμη πως τα στοιχεία που έδειξαν ότι η ευρωζώνη επέστρεψε σε τροχιά ύφεσης κατά το τρίτο τρίμηνο «δεν ήταν ακριβώς έκπληξη» για το ΔΝΤ, το οποίο είχε προβλέψει πως η οικονομία των «17» θα συρρικνωθεί το 2012, αλλά θα ανακάμψει το 2013.

«Πιστεύουμε βεβαίως ότι αυτό θα συμβεί το 2013, εφόσον αυτοί που αποφασίζουν την πολιτική ενεργήσουν και κάνουν ό,τι πιστεύουμε όλοι πως είναι απαραίτητο και κατάλληλο για να υπάρξει ανάκαμψη από την κρίση», είπε η διευθύντρια του ΔΝΤ, η οποία βρίσκεται στη Μανίλα και θα ολοκληρώσει νωρίτερα το ταξίδι της για να παραστεί στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις 20 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες.

Keywords
Τυχαία Θέματα