«Ναι» στα μέτρα, «όχι» στα οριζόντια

Οι εκπρόσωποι των δανειστών μας σύντομα θα έρθουν στην Αθήνα και αναμένεται να ασκήσουν πιέσεις στην Ελλάδα για τη λήψη νέων μέτρων, τα οποία θα «μπαλώσουν» το χρηματοδοτικό κενό.

Χαρακτηριστικά, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Γουίλιαμ Μάρεϊ ερωτήθηκε για το εάν θα υπάρξει η ανάγκη πρόσθετων μέτρων στην Ελλάδα και η απάντησή

του –παρόμοια με εκείνη της Κριστίν Λαγκάρντ στις 10 Οκτωβρίου- ήταν ότι «εάν απαιτηθούν νέα μέτρα δεν πρόκειται να έχουν τη μορφή πρόσθετων οριζόντιων μέτρων και αδιάκριτων περικοπών σε μισθούς ή συντάξεις».

Από τη μεριά του ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας σήμερα (Παρασκευή) στα «Νέα» ξεκαθάρισε: «Δεν μπορούμε να λέμε κανένα μέτρο. Από το όχι σε νέα οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα, το οποίο και εγώ στηρίζω, έως το όχι κανένα μέτρο, υπάρχει τεράστια απόσταση». Παράλληλα, τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη μέτρων ύψους 500 εκατ. ευρώ, έναντι 2,5 δισ. που υπολογίζει η τρόικα.

Σε άλλο μήκος κύματος βέβαια βρίσκεται ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος επιμένει ότι θα εφαρμοστούν μόνο τα μέτρα που έχουν ήδη ψηφιστεί (μείωση επικουρικών και εφάπαξ, μείωση κύριων συντάξεων ευγενών Ταμείων)…

Keywords
Τυχαία Θέματα