Νέα στοιχεία για το θάνατο του εκδότη

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Από το μικροσκόπιο τεχνικών συμβούλων που έχει ορίσει η οικογένεια του Παναγιώτη Μαυρίκου πέρασε σήμερα το σημείο της Αττικής Οδού όπου τυλίχθηκε στις φλόγες το τζιπ και βρήκε φρικτό θάνατο ο 42χρονος εκδότης.

Η αυτοψία του χώρου ξεκίνησε στις 8 το πρωί μετά από το διορισμό τεχνικών συμβούλων από την οικογένεια του θανόντος.

Διαβάστε εδώ τι εντόπισαν οι δύο τεχνικοί σύμβουλοι της οικογένειας μετά την τρίωρη αυτοψία.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας

Αλέξης Κούγιας διευκρινίζει με ανακοίνωση του ότι η διενέργεια της αυτοψίας διενεργήθηκε «διότι οι τεχνικοί μας σύμβουλοι δεν είχαν τη δυνατότητα να παρευρεθούν κατά την αυτοψία που διεξήχθη από το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών, ώστε τόσο οι τεχνικοί μας σύμβουλοι όσο και οι πραγματογνώμονες του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών να έχουν γνώση όλων των ευρημάτων, τα οποία υπάρχουν στον τόπο του γεγονότος».

Η Αστυνομία «δεν βλέπει» έγκλημα

Σύμφωνα με αξιωματούχους της Ελληνικής Αστυνομίας, από τα μέχρι στιγμής ευρήματα δεν ανακύπτει κάποια ένδειξη ότι ο Παναγιώτης Μαυρίκος έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας. «Θα περιμένουμε, ωστόσο, την έκθεση του πραγματογνώμονα, προκειμένου να καταλήξουμε σε οριστικά συμπεράσματα», δήλωσε στην «Καθημερινή» ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που έχει την ευθύνη της έρευνας.

Ούτε από την αυτοψία, ούτε από τις εξονυχιστικές έρευνες στο μαύρο Porsche Cayenne στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. δεν προέκυψαν ευρήματα που να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο 42χρονος έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας…

Ούτε οι πυροτεχνουργοί της Αστυνομίας που πραγματοποίησαν την αυτοψία στο σημείο όπου βρέθηκε το πολυτελές τζιπ, εντόπισαν κάτι που να στοιχειοθετεί δολιοφθορά.

Οι αξιωματικοί της Δίωξης Ανθρωποκτονιών περιμένουν πλέον και την έκθεση του ειδικού πραγματογνώμονα που έχει αναλάβει τη διερεύνηση για να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα.

Εκρηκτικοί μηχανισμοί;

Πάντως, ενώ οι αρχές είναι «στο σκοτάδι» ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αναφέρουν πως την φωτιά ενδέχεται να προκάλεσαν δύο μικροί εκρηκτικοί μηχανισμοί.

Ο πραγματογνώμονας καλείται να απαντήσει αν έγινε κάτι στα σωληνάκια καυσίμων με αποτέλεσμα τη διαρροή και την ανάφλεξη του οχήματος.

Υπενθυμίζεται πως από τη νεκροψία-νεκροτομή προέκυψε ότι ο θάνατος του 42χρονου επήλθε συνεπεία της φωτιάς.

Εκκρεμούν η ιατροδικαστική έκθεση και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που ενδέχεται να δώσουν στην έρευνα νέα στοιχεία.

Το πόρισμα του πραγματογνώμονα που έχει οριστεί από την Αστυνομία, αναμένεται σε περίπου 15 ημέρες.

Το άρθρο Νέα στοιχεία για το θάνατο του εκδότη εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα