Νέα δεδομένα για το στικάκι

Νέες αποκαλύψεις φέρνει στο φως της δημοσιότητας το υπόμνημα που κατέθεσε στους οικονομικούς εισαγγελείς ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης, αρνούμενος τις κατηγορίες που του καταλογίζονται και υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος δεν κράτησε ποτέ για τον εαυτό του αντίγραφο του περιβόητου USB.

Ο κ. Διώτης, δεν παρέστη ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων Πεπόνη και Μουζακίτη, αλλά υπέβαλε υπόμνημα μέσω του συνηγόρου του,

επικαλούμενος ασθένεια.

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ ζητά να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη, ώστε να διερευνηθεί κατά πόσο το περιεχόμενο του USB με το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ έχει υποστεί αλλοιώσεις και μεταβολές.

Όσον αφορά τη αντιγραφή του USB στις 8 Ιουλίου 2011, υποστηρίζει ότι αφού το έλαβε από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και προκειμένου να λάβει εντολές από το επόμενο υπουργό Βαγγέλη Βενιζέλο, θεώρησε πως θα έπρεπε να είναι σε θέση να του δώσει μια εικόνα για το περιεχόμενο του αρχείου: «έπρεπε ως εκ τούτου να αποκτήσω και εγώ μία ακριβέστερη ιδέα περί του περιεχομένου του», αναφέρει στο υπόμνημα. Στην προσπάθεια να μη διακινδυνεύσει κάποια ζημιά από τυχόν κακό χειρισμό, κάλεσε τη συνεργάτιδά του (καθώς ο ίδιος δε γνώριζε) να τον βοηθήσει στη μετεγγραφή του περιεχομένου του USB σε ένα άλλο.

Σύμφωνα με το υπόμνημα ο κ. Διώτης κατόπιν, τοποθέτησε σε φάκελο το ένα USB και ζήτησε από τη συνεργάτιδά του να τον ενημερώσει για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η παντελής διαγραφή του περιεχομένου του άλλου USB στην οποία προέβη αμέσως διότι δεν ήθελε, πριν αποφασίσει ο υπουργός πώς έπρεπε να χειριστεί το ζήτημα, να υπάρχει αντίγραφο στην κατοχή οποιουδήποτε.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο, μετά και την εξέλιξη αυτή, οι οικονομικοί εισαγγελείς να ζητήσουν καταθέσεις και των συνεργατών του Γιάννη Διώτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα