Νέα Ιωνία: Συνελήφθη 23χρονος των Lions για τη δολοφονία του υδραυλικού

Ένα από τα καταζητούμενα «λιοντάρια», βρίσκεται από το μεσημέρι της Δευτέρας στα χέρια των Αρχών. Ο λόγος για έναν 23χρονο, ο οποίος συνελήφθη δυνάμει εντάλματος του ανακριτή για εμπλοκή στη δολοφονία 40χρονου Αλβανού ελαιοχρωματιστή μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών μέσα σε καφετέρια στη Νέα Ιωνία.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η ανταλλαγή πυροβολισμών μέσα στο κατάστημα, μεταξύ των μελών αντίπαλων ομάδων, είχε ως αποτέλεσμα μια σφαίρα

να ρίξει νεκρό τον 40χρονο Αλβανό ελαιοχρωματιστή, ο οποίος βρισκόταν εκεί τη μοιραία στιγμή, που βγήκαν τα όπλα. Η αναφορά σε «λιοντάρια» γίνεται γιατί, κατά την Αστυνομία, τα ένοπλα μέλη της ομάδας που βρέθηκαν εκείνη τη νύχτα στο κατάστημα και επιχείρησαν να λύσουν διαφορές με τα όπλα με αντίπαλό τους, έχουν την ονομασία Lions(λιοντάρια), με παρουσία με βίντεο κλιπ στο youtube, ακριβά αυτοκίνητα, ενώ εμφανίζονται να συνοδεύουν σε εκδηλώσεις και γνωστούς τράπερ.

Στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρεται

«Μεσημβρινές ώρες σήμερα(σ.σ. χθες), συνελήφθη από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης στην περιοχή της Κυψέλης, 23χρονος ημεδαπός, δυνάμει εντάλματος σύλληψης για ανθρωποκτονία από πρόθεση, πράξη που διαπράχθηκε σε βάρος 40χρονου αλλοδαπού εντός καταστήματος νυχτερινές ώρες της 21/2/2023 στην περιοχή της Νέας Ιωνίας».

Ο 23χρονος, φέρεται να κυκλοφορούσε με δύο ονόματα και δύο επίθετα, ενώ ήταν γνωστός ως Δημήτρης ή Νεκτάριος. Υπενθυμίζεται ότι έξι άτομα της “ομάδας των λιονταριών”, όπως αυτοαποκαλούνται, έφθασαν το βράδυ της 21ης Φεβρουαρίου στην καφετέρια της Νέας Ιωνίας, μπήκαν σε αίθουσα VIP και συναντήθηκαν με τον συνιδιοκτήτη του καταστήματος. Εκεί όμως ήταν και ένας «αντίπαλός» τους, ο οποίος καθόταν στο ίδιο τραπέζι με τον 40χρονο υδραυλικό και συζητούσαν. ΄Όταν είδε τα μέλη των «λιονταριών» να μπαίνουν στο κατάστημα, φέρεται από τις μαρτυρίες να σηκώθηκε από τη θέση του, να πλησίασε τα μέλη της αντίπαλης συμμορίας και να τα ρώτησε “τι θέλετε εδώ;”.

Ο καβγάς

Σε εκείνο το σημείο ξεκίνησε καβγάς μεταξύ τους. Ο αρχηγός της συμμορίας των «λιονταριών» Αλβανός υπήκοος και ο αντίπαλός του, τράβηξαν πιστόλια και αντάλλαξαν πυρά μέσα στο κατάστημα. Αποτέλεσμα ήταν μία σφαίρα να πλήξει τον 40χρονο υδραυλικό από την Αλβανία ο οποίος έως εκείνη τη στιγμή καθόταν στο τραπέζι και δεν είχε πάρει μέρος στη συμπλοκή. Εκείνο, ωστόσο που προβλημάτισε την Αστυνομία ήταν το γεγονός ότι οι βολές σε βάρος του, ήταν στοχευμένες, όπως φάνηκε και από το βίντεο του κυκλώματος ασφαλείας της καφετέριας, αλλά και όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση.

Ενώ η προανάκριση της Ασφάλειας ήταν σε εξέλιξη, στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών έφθασαν πληροφορίες που ανέφεραν ότι ο αρχηγός της συμμορίας των Lions είχε προσωπικές διαφορές με τον αδερφό του θύματος… Οι δύο ένοπλοι Αλβανοί, που αντάλλαξαν πυροβολισμούς, σύμφωνα με πληροφορίες μετά την ανθρωποκτονία διέφυγαν στη χώρα τους. Για τον λόγο αυτό, αναμένεται τα εντάλματα σύλληψης να μετατραπούν σε ευρωπαϊκά. Στη συμπλοκή χρησιμοποιήθηκαν, με βάση όσα έχουν προκύψει από τις έρευνες, δύο όπλα, ένα περίστροφο και ένα πιστόλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιωνία, Συνελήφθη 23χρονος, Lions,ionia, synelifthi 23chronos, Lions