Νέα μέτρα – Πλεύρης: Ενδεχόμενη η επίσπευσή τους πριν την Πρωτοχρονιά

Την επίσπευση εφαρμογής πριν την Πρωτοχρονιά των μέτρων που ανακοινώθηκαν χθες, επανέλαβε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Συγκεκριμένα, ο υπουργός ανέφερε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ό,τι δήλωσε και το πρωί στην ΕΡΤ, ότι δηλαδή αύριο Τετάρτη το μεσημέρι θα συνεδριάσει η επιτροπή των επιστημόνων, η οποία θα αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα δει τα σημερινά και αυριανά κρούσματα.

Να

σημειωθεί ότι χθες ανακοινώθηκε νέο πακέτο μέτρων που θα τεθεί σε ισχύ από τις 3 Ιανουαρίου. Τα νέα αυτά μέτρα αφορούν τη διασκέδαση και την εστίαση. Από 3 Ιανουαρίου θα κλείνουν στις 12 τη νύχτα, στα τραπέζια θα κάθονται μέχρι 6 άτομα, στην εστίαση οι εργαζόμενοι θα φορούν υποχρεωτικά μάσκες ΚΝ95 και οι αγώνες θα διεξάγονται με ελάχιστους θεατές. Σε περίπτωση παραβίασης των μέτρων στη διασκέδαση και στην εστίαση θα κοπεί και η μουσική.

Σήμερα η συνεδρίαση της Επιτροπής των ειδικών για τη μείωση της καραντίνας των ασυμπτωματικών

Ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε πως στην Αττική, πλέον, μιλάμε για 370% αύξηση κρουσμάτων ημερησίως και 150% στην επικράτεια, κάτι που δείχνει ότι η μετάλλαξη Όμικρον κυριαρχεί. Ο κ. Πλεύρης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει εισήγηση ή τοποθέτηση που συνδυάζεται με περαιτέρω μέτρα πέρα από αυτά που εξαγγέλθηκαν χθες. Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερα από 15.000 κρούσματα, που ήταν και η πρωινή μέτρηση, με πληροφορίες του iefimerida.gr να αναφέρουν ότι οι νέες μολύνσεις θα ξεπεράσουν τις 18.000.

Επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι η Επιτροπή των ειδικών συνεδριάζει σήμερα για να εξετάσει την μείωση του διαστήματος της καραντίνας στις 5 από τις 10 ήμερες για τους ασυμπτωματικούς ασθενείς κατά τα πρότυπα της Αμερικής. Πρόσθεσε ότι μετά το πέρας των 5 ημερών σε απομόνωση, πιθανόν να υπάρχει σύσταση για χρήση μάσκας για άλλες πέντε ημέρες. Ανέφερε ότι αν η Επιτροπή λάβει τις σχετικές αποφάσεις, η κυβέρνηση θα τις αποδεχτεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα