Νέες υποδείξεις από Ρέσλερ

Το θέμα των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα επαναφέρει ο υπουργός οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ εκφράζοντας τη δυσφορία του, για τις προσπάθειες της Ελλάδας.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Focus, ο Ρέσλερ διαμαρτύρεται για την απουσία προόδου σε θέματα όπως οι ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και για το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά, όπως λέει, δεν αξιοποίησε τις προτάσεις

που έκανε ο ίδιος και η γερμανική κυβέρνηση για επενδύσεις.

"Σχεδόν καμία από τις υπηρεσίες μας δεν χρησιμοποιήθηκε από την ελληνική πλευρά" αναφέρει.

"Δεν έχω πλέον ψευδαισθήσεις. Πρότεινα μαζί με γερμανικές επιχειρήσεις μια σειρά μέτρων στην ελληνική κυβέρνηση. Οι Έλληνες σχεδόν δεν ανταποκρίθηκαν στις προσφορές μας", δήλωσε μεταξύ άλλων.

Αναφορικά με το περίφημο «Σχεδίου Μάρσαλ» για την Ελλάδα, ο Γερμανός πολιτικός κατηγορεί εκ νέου την Αθήνα για ασυνέπεια, θέτοντας ως παράδειγμα την απουσία προόδου στην απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης φωτοβολταϊκών μονάδων, που αποθαρρύνει τους επενδυτές, μεταξύ των οποίων ένας γερμανός κατασκευαστής που είχε εκφράσει ενδιαφέρον.

"Όποιος αποτυγχάνει να συμμορφωθεί με τα συμφωνηθέντα, δεν μπορεί να αναμένει βοήθεια" επαναλαμβάνει ο Γερμανός αντικαγκελάριος, υπογραμμίζοντας τα λόγια του προέδρου του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ότι μία ελληνική έξοδος από το ευρώ δεν είναι επιθυμητή «αλλά είναι διαχειρίσιμη».

Αντιθέτως, όπως σημειώνει ο Ρέσλερ, η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία έχουν στο πλευρό τους την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη διότι εφαρμόζουν μεταρρυθμίσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα