Νεκροί στην Ουκρανία: Συγκλονίζει ο πατέρας που κλαίει πάνω από το παιδί του

Ενώ το αίμα στην Ουκρανία δεν φαίνεται να σταματά, ολοένα και περισσότερες εικόνες που δείχνουν νεκρούς και τραυματίες αμάχους κάνουν το γύρο του κόσμου. Μία από αυτές έχει πρωταγωνιστή έναν πατέρα που κλαίει πάνω από το άψυχο σώμα του γιου του στη Μαριούπολη, η οποία βρίσκεται υπό συνεχή βομβαρδισμό από τα ρωσικά στρατεύματα για πάνω από 24ωρες.

Ο λόγος για τον Serhii, ο οποίος έμελλε να χάσει τον γιο του Iliya από τα ρωσικά πυρά. Ο νεαρός Iliya είχε χτυπηθεί στα πόδια από επίθεση που σημειώθηκε με ρωσική οβίδα.

Ωστόσο τα τραύματά του ήταν τόσο σοβαρά που τελικά υπέκυψε.

Serhii, father of teenager Iliya, cries on his son's lifeless body lying on a stretcher at a maternity hospital converted into a medical ward in Mariupol, Ukraine. Photo by Evgeniy Maloletka @EMaloletka @AP pic.twitter.com/Yag4N350Te

— Ian Hinchliffe (@ianpiced) March 3, 2022

Την ίδια ώρα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας μιλώντας στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ δήλωσε πως ο Πούτιν «χύνει το αίμα των παιδιών της Ουκρανίας», καθώς τα ρωσικά στρατεύματα βομβαρδίζουν περιοχές όπου κατοικούν άμαχοι. Αυτό «προφανώς ισοδυναμεί με έγκλημα πολέμου και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», επεσήμανε ακόμη.

Η Μαριούπολη περικυκλωμένη από ρωσικές δυνάμεις

Ο ρωσικός στρατός από νωρίς την Τετάρτη περικύκλωσε την Μαριούπολη θέλοντας να την καταλάβουν. Ωστόσο οι ουκρανικές δυνάμεις όχι μόνο δεν παραδίδονται αλλά δίνουν μάχη για να κρατήσουν την πόλη στα χέρια τους. Ο δήμαρχος της Μαριούπολης τονίζει πως η πόλη είναι χωρίς ρεύμα, θέρμανση και νερό ενώ οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να ανακόψουν την τροφοδοσία. Παράλληλα έχουν ανατινάξει τρένα ενώ έχουν αποκλείσει τους αυτοκινητόδρομους με σκοπό να εμποδίσουν τη διαφυγή των πολιτών. Ακόμη παρομοίασε τις εικόνες που εκτυλίσσονται στη Μαριούπολη με «γενοκτονία».

Την ίδια ώρα το Χάρκοβο και το Τσερνιχίβ εξακολουθούν να βρίσκονται υπό ουκρανικό έλεγχο αν και έχουν δεχθεί σφοδρές επιθέσεις με ρουκέτες. Στο Τσερνιχίβ εννέα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μετά από επίθεση ρωσικών πυραύλων που έπληξαν σχολεία και σπίτια.  Μάλιστα υπήρχαν φόβοι ότι οι ρωσικές δυνάμεις επρόκειτο να εξαπολύσουν μία μεγάλη επίθεση από θαλάσσης κατά του λιμανιού της Οδησσού, καθώς τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης εντοπίστηκε κοντά στην Κριμαία στόλος από πολεμικά πλοία.

Keywords
Τυχαία Θέματα