Νέο διήμερο κινητοποιήσεων και απεργιών στους ΟΤΑ

Νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία τη Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, αποφάσισε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας ενώ την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου η Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει μαζικά στην Πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ καθώς και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Κλαυθμώνος

στις 12.00 το μεσημέρι.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση στις 11.30 το πρωί έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας ( Καρόλου 24-Πλ. Καραϊσκάκη).

Η ανακοίνωσή της ΠΟΕ-ΟΤΑ

«Με αλλεπάλληλες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου η άθλια τρικομματική Συγκυβέρνηση "καταργώντας" ουσιαστικά το θεσμικό ρόλο της Βουλής "παλεύει" απεγνωσμένα να εφαρμόσει τη νομικά και συνταγματικά "διάτρητη" διάταξη περί απόλυσης-διαθεσιμότητας χιλιάδων εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

«Στόχος των κινητοποιήσεων δεν είναι εν μέσω εορτών να θιγούν κοινωνικές ομάδες και δραστηριότητες που έχουν ήδη πληγεί ανεπανόρθωτα από τις μνημονιακές πολιτικές της άθλιας τρικομματικής συγκυβέρνησης και που "παλεύουν" με όρους επιβίωσης. Δεν θα επιτρέψουμε να υπονομεύσουν τον δίκαιο αγώνα μας που μόνο στόχο έχει την διατήρηση του "προνομίου της εργασίας"».

Keywords
Τυχαία Θέματα