Νέο Γυμνάσιο Γλυφάδας: «Πράσινο φως» για το «στολίδι» της περιοχής

Το υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε την κατασκευή νέου υπερσύγχρονου Γυμνασίου στη Γλυφάδα, το οποίο πρόκειται να αποτελεί «στολίδι» της περιοχές, με τις δυνατότητες που θα προσφέρει στους μαθητές.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 3,5 εκατομμυρίων ευρώ και το κτιριακό συγκρότημα θα έχει χωρητικότητα 265 μαθητών.

Σύμφωνα με το skai.gr, το σημερινό 7ο Γυμνάσιο της Γλυφάδας στεγάζεται σε μισθωμένο -από τη δεκαετία του 1990-κτίριο το οποίο όμως ούτε έχει τους χώρους ούτε πληροί τις προϋποθέσεις που προβλέπει το σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο για τα σχολεία, από την πρόσβαση μαθητών με αναπηρία μέχρι την πυρασφάλεια.

Το νέο κτιριακό συγκρότημα θα ικανοποιεί πλήρως τις απαιτήσεις λειτουργίας ενός νέου σύγχρονου Γυμνασίου, με τις προδιαγραφές που ορίζονται στα κτιριολογικά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας, με βάση αισθητικά κριτήρια του συγκεκριμένου τοπίου, κριτήρια χρήσης, ασφάλειας, κόστους, περιβαλλοντικών όρων και βιωσιμότητας.

Το κτιριακό συγκρότημα θα κατασκευαστεί σε έκταση στη Β’ Ζώνη του Υμηττού που έχει εξασφαλίσει ο δήμος Γλυφάδας από τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, δηλαδή τον πρώην Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων.

Παράλληλα, ο δήμος έχει προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό τις απαραίτητες τεχνικές μελέτες κι έτσι εκτιμάται ότι το αργότερο σε δύο χρόνια, το νέο συγκρότημα θα είναι έτοιμο έτσι ώστε να υποδεχθεί τους μαθητές του 7ου Γυμνασίου Γλυφάδας από τη σχολική χρονιά 2025-26.

Keywords
Τυχαία Θέματα