Νέος τύπος θεραπείας του καρκίνου του εγκεφάλου

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό Cancer Research, μια νέα πειραματική προσέγγιση στη θεραπεία ενός τύπου καρκίνου του εγκεφάλου, που ονομάζεται μυελοβλάστωμα, έχει αναπτυχθεί από ερευνητές του κέντρου Sanford-Burrham.

Η μέθοδος αυτή στοχεύει στα βλαστικά κύτταρα του καρκίνου - κύτταρα τα οποία είναι κρίσιμα για την διατήρηση της ανάπτυξης του όγκου- και διακόπτει την ικανότητά τους να πολλαπλασιάζονται, αναστέλλοντας ένζυμα τα οποία είναι απαραίτητα

για την εξέλιξη του όγκου. Η διαδικασία αυτή καταστρέφει την ικανότητα των κυττάρων του καρκίνου να αυξάνονται και να πολλαπλασιάζονται, ανοίγοντας το δρόμο για ένα νέο τύπο θεραπείας των ασθενών που πάσχουν από αυτή τη νόσο.

Η ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής τον Robert Wechsler-Reya,PhD, καθηγητή στο κέντρο Sanford-Burnham ανακάλυψε ότι τα καρκινικά κύτταρα του μυελοβλαστώματος τα οποία είναι υπεύθυνα για την ανάπτυξη και την εξέλιξη του όγκου, διαιρούνται ταχύτερα από τα κανονικά κύτταρα.

Αντιστοίχως, έχουν υψηλότερα επίπεδα ορισμένων ενζύμων τα οποία ρυθμίζουν τον κύκλο του κυττάρου. Χρησιμοποιώντας αναστολείς οι οποίοι μπορεί να διακόψουν τη δράση αυτών των ενζύμων, οι ερευνητές κατόρθωσαν να διακόψουν την ανάπτυξη των κυττάρων του καρκίνου στα πειραματόζωα (ποντικούς), αλλά και σε ανθρώπους.

Keywords
Τυχαία Θέματα