Νετανιάχου: «Ο πόλεμος βρίσκεται στο αποκορύφωμά του, πολεμάμε σε όλα τα μέτωπα»

Νέες δηλώσεις σχετικά με τον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς, έκανε νωρίτερα σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου. Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου αναφέρθηκε στη ζώνη «Philadelphi Corridor», η οποία βρίσκεται ανάμεσα στη  Λωρίδα της Γάζας και την Αίγυπτο, τονίζοντας πως πρέπει να βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Ισραήλ, ενώ πρόβλεψε πως ο

πόλεμος θα διαρκέσει πολλούς ακόμη μήνες. «Ο πόλεμος βρίσκεται στο αποκορύφωμά του. Πολεμάμε σε όλα τα μέτωπα. Η επίτευξη της νίκης θα απαιτήσει χρόνο» είπε μεταξύ άλλων.

«Ο Philadelphi Corridor – ή, για να το πούμε πιο σωστά, το νότιο σημείο αποκλεισμού – πρέπει να βρίσκεται στα χέρια μας. Πρέπει να κλείσει. Είναι σαφές ότι οποιαδήποτε άλλη διευθέτηση δεν θα διασφαλίσει την αποστρατιωτικοποίηση που επιδιώκουμε. Ο πόλεμος βρίσκεται στο αποκορύφωμά του. Πολεμάμε σε όλα τα μέτωπα. Η επίτευξη της νίκης θα απαιτήσει χρόνο. Οπως έχει πει ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του ισραηλινού στρατού, ο πόλεμος θα συνεχισθεί για πολλούς ακόμη μήνες», ανέφερε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Υπενθυμίζεται ότι ο πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς που ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου, βρίσκεται στην 13η εβδομάδα του και έχει πυροδοτήσει την βία στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη και επιθέσεις από συμμαχικές του Ιράν οργανώσεις στον Λίβανο, την Συρία, την Υεμένη και το Ιράκ. Τέλος ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, σε μία ευθεία απειλή προς την Τεχεράνη τόνισε ότι «αν η Χεζμπολάχ κλιμακώσει τις επιθέσεις, θα υποστεί πλήγματα που δεν έχει καν ονειρευτεί, το ίδιο ισχύει και για το Ιράν».

Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ / Reuters
Keywords
Τυχαία Θέματα