Ντεμπούτο στα προκριματικά του Euro με ήττα (0-1)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ντεμπούτο με ήττα από τη Ρουμανία έκανε η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου στο άδειο από φιλάθλους Καραϊσκάκη για τα προκριματικά του Euro 2016. Η εικόνα της Εθνικής μας ήταν κακή σε όλο το διάστημα του αγώνα, ακόμα και όταν ο αντίπαλος έμεινε με 10 παίκτες από το 53ο λεπτό έως και το τέλος του αγώνα. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση υπέρ των Ρουμάνων ήρθε από πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Χολέμπας, ανατρέποντας τον

Τσίπτσιου στο 10΄και το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Μαρικά΄, ενώ η Εθνική μας έχασε την ευκαιρία να πάρει την ισοπαλία ότν η κεφαλιά του Τοροσίδη στο 88ο λεπτό, βρήκε το δοκάρι της εστίας των φιλοξενουμένων.

Η ομάδα μας δεν βρήκε τον τρόπο να αντιδράσει και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου καταναλώθηκε σε ένα ανούσιο παιχνίδι, με λάθη, αρκετές αψιμαχίες και χωρίς να δημιουργήσει ούτε μια επικίνδυνη κατάσταση μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Από τη δική τους μεριά οι Ρουμάνοι έδειξαν πιο σίγουροι σαν ομάδα, εγκλώβισαν τους επιθετικούς μας και είχαν την ευκαιρία στο 44′ να πετύχουν και δεύτερο γκολ, αλλά ο Καρνέζης απέκρουσε την κεφαλιά του Γκριγκόρε.

Στην επανάληψη με τον Διαμαντάκο αντί του Σαμαρά μπήκε η Εθνική και στο 53′ βρέθηκε με αριθμητικό πλεονέκτημα, όταν ο σκόρερ και αρχηγός της Ρουμανίας Τσίπριαν Μαρικά, αντίκρισε δικαιολογημένα την 2η κίτρινη κάρτα για αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Σάμαρη και αποβλήθηκε. Η Εθνική μας πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, βγήκε πιο μπροστά, ωστόσο και πάλι δεν έδειξε τα στοιχεία που θα την έφερναν σε θέση να ανατρέψει την κατάσταση.

Στο 65′ είχε την πρώτη καλή στιγμή, με το σουτ του Σάμαρη, που έφυγε δίπλα από το δοκάρι και στο 77′ από σέντρα του Τοροσίδη, ο Κονέ βρέθηκε σε καλή θέση, όμως η κεφαλιά του ήταν εύκολη υπόθεση για τον Ταταρουσάνου, ενώ ηΗ μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 88′, όταν ο Κονέ εκτέλεσε φάουλ και ο Τοροσίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Η ταυτότητα του αγώνα

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μαρκ Κλάτενμπουργκ (Αγγλία)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 53′ Μαρικά (2η κίτρινη)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σάμαρης, Μανωλάς, Τοροσίδης, Διαμαντάκος, Κονέ – Πιντίλι, Ταταρουσάνου

ΕΛΛΑΔΑ (Καλούντιο Ρανιέρι): Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σάμαρης (65′ Κονέ), Ταχτσίδης, Μάνταλος (65′ Χριστοδουλόπουλος), Σαμαράς (46′ Διαμαντάκος), Σαλπιγγίδης, Μήτρογλου.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Βίκτορ Πιτούρκα): Ταταρουσάνου, Ρατ, Ταμάς, Τσίριτσες, Γκριγκόρε, Χομπάν (84′ Πρεπελίτα), Τσίπτσιου (90′ Τόριε), Πιντίλι, Μαξίμ (68′ Ενάκε), Μαρικά, Στάνκου.

Το άρθρο Ντεμπούτο στα προκριματικά του Euro με ήττα (0-1) εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα