Ο καιρός της Δευτέρας

Τοπικές νεφώσεις, με παροδικές βροχές και βαθμιαία στα νότια σποραδικές καταιγίδες, προβλέπονται τη Δευτέρα. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και από το βράδυ στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα βόρεια. Παγετός θα επικρατήσει τη νύχτα και το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Πιο αναλυτικά, στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές, κυρίως στα ανατολικά και βόρεια του

νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά και βόρεια 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις, κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, με πιθανότητα τοπικών βροχών στη Χαλκιδική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις, με ασθενείς τοπικές βροχές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου, αλλά στην Ήπειρο θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα επικρατήσουν νεφώσεις, με τοπικές βροχές και βαθμιαία στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στα ανατολικά και νότια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στα δυτικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 5 με 6 και από το απόγευμα στα βόρεια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός της Τρίτης

Την Τρίτη, στην ανατολική και νότια χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα νότια και πρόσκαιρες βροχοπτώσεις στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 5-7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά, ενώ παγετός αναμένεται να επικρατήσει τη νύχτα και το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα