Ο αρχιεπίσκοπος της Ν. Υόρκης για τους ομοφυλόφιλους

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία θα μπορούσε να είναι πιο φιλόξενη προς τους ομοφυλόφιλους και τις λεσβίες, διατηρώντας παράλληλα την αντίθεσή της στον γάμο ατόμων του ιδίου φύλου, δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος της Νέας Υόρκης, Τίμοθι Ντόλαν, ο οποίος στο παρελθόν είχε ταχθεί δυναμικά κατά των γάμων των ομοφυλόφιλων.

Όπως είπε ο αμερικανός αρχιεπίσκοπος σε τηλεοπτική του συνέντευξη σε κυριακάτικη εκπομπή του ABC ,«πρέπει να λειτουργήσουμε καλύτερα και να δούμε ότι η υπεράσπιση του γάμου δεν είναι η επίθεση κατά των ομοφυλόφιλων », συμπληρώνοντας ότι η εκκλησία πρέπει να δείχνει ότι δεν είναι εναντίον κανενός.

Ο αρχιεπίσκοπος επέστρεψε πρόσφατα από το Βατικανό όπου βοήθησε σημαντικά στη εκλογή του νέου Πάπα Φραγκίσκου. Όπως ανέφεραν οι New York Times, κατά τη διάρκεια της σύναξης του Πάσχα στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πατρικίου στη Νέα Υόρκη, ο καρδινάλιος Ντόλαν χαιρέτισε την, όπως ανέφερε, αναγέννηση της εκκλησίας υπό την καθοδήγηση του Πάπα Φραγκίσκου. Η εκκλησία είναι «υπό ανακαίνιση, επισκευή, ανάσταση», είπε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα