Ο “αρχηγός”, ο “ταμίας”, ο “στρατολόγος” και.. η τουρίστρια!

Μεταφορείς (transferens) γκρουπ τουριστών στη μαγευτική Σαντορίνη, ήταν συγχρόνως και μέλη οργανωμένης ομάδας διακίνησης κοκαΐνης, κάνναβης και χαπιών ectasy, στα νυχτερινά καταστήματα του νησιού!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οδηγώντας, κάποιοι εξ’ αυτών βανάκια και άλλα οχήματα μεταφοράς τουριστών, εξασφάλιζαν για καιρό το «άλλοθι» τους, πιστεύοντας ότι ουδείς θα υποπτευόταν ότι μαζί με τους τουρίστες μεταφέρονταν και τα ναρκωτικά! Ωστόσο, σημαντικές πληροφορίες για τη δράση του «κυκλώματος των μεταφορέων», έφθασαν και αξιοποιήθηκαν

από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Αθηνών. Οι οποίοι, μετά από λεπτομερή έρευνα, διαπίστωσαν ότι τέσσερις Αλβανοί υπήκοοι ήταν τα βασικά μέλη της οργάνωσης, ενώ μία 30χρονη γυναίκα από την Ουκρανία, είχε «στρατολογηθεί» για τη μεταφορά των παραισθήσεων, από την Αθήνα στα Σαντορίνη.

Είχε επιλεγεί, καθώς είχε τη δυνατότητα, παριστάνοντας την τουρίστρια να ταξιδεύει με τις «αποσκευές» της και να παραδίδει το περιεχόμενο στους Αλβανούς υπηκόους, χωρίς να γίνεται αντιληπτή από κανέναν. Όταν, ωστόσο, τα στοιχεία των αστυνομικών θεωρήθηκαν επαρκή, αποφασίστηκε η… απόβαση ομάδας αστυνομικών στη Θήρα για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης. Σε διάφορα σημεία του νησιού, συνελήφθησαν τέσσερα μέλη του κυκλώματος, Αλβανοί υπήκοοι, ηλικίας 26, 30, 36 και 24 ετών. Στη δικογραφία με βαριές κατηγορίες περιλαμβάνεται και η 30χρονη από την Ουκρανία, η οποία είχε συλληφθεί νωρίτερα για άλλο αδίκημα.

Η Αστυνομία, αναλύει τους ρόλους των συλληφθέντων:

Ο αρχηγός

Ο 26χρονος Αλβανός, λέει,   ήταν ο αρχηγός της οργάνωσης, υπεύθυνος για την πλήρη καθοδήγηση των υπολοίπων μελών, όσον αφορά τη μεταφορά των ναρκωτικών από την Αθήνα στη Σαντορίνη, την αποθήκευση των ποσοτήτων σε χώρους απόκρυψης στο νησί, για την τελική διακίνηση τους σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.

Ο υπαρχηγός – ταμίας

Ο 30χρονος ομοεθνής του, αποτελούσε τον υπαρχηγό, συμμετέχοντας ενεργά και ο ίδιος στη διεύθυνση και οργάνωση του κυκλώματος με επίκεντρο τη διαχείριση των εσόδων και των προσδοκώμενων οφελών της.

Ο… αντικαταστάτης

Ο 36χρονος αναλάμβανε τις αρμοδιότητες του αρχηγού και υπαρχηγού της οργάνωσης, όταν αυτοί έλειπαν στη χώρα καταγωγής τους.

Η μεταφορέας

Η 30χρονη ήταν επιφορτισμένη με τη μεταφορά των ναρκωτικών από την Αθήνα στη Σαντορίνη.

Ο «στρατολόγος»

Ο 24χρονος ήταν αρμόδιος για την ανεύρεση των ναρκωτικών ουσιών και για τη «στρατολόγηση» των μεταφορέων της οργάνωσης.

Σε στοχευμένες από πριν  έρευνες, σε αποθήκη και σε τρεις οικίες,  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

336 γραμμ. κοκαΐνης, 2.043 γραμμ. ακατέργαστη κάνναβη, 295 δισκία ECSTASY, πιστόλι, 60 φυσίγγια, σουγιάς, τα χρηματικά ποσά των 24.890 ευρώ, -9.050 πέσο Ουρουγουάης, 182 δολάρια Η.Π.Α., 100 δολάρια Αυστραλίας και 5 λίρες Ηνωμένου Βασιλείου. Ακόμη, 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ηλεκτρονική συσκευή κένωσης αέρος και τυποποίησης ναρκωτικών, πλήθος νάιλον συσκευασιών και 7 οχήματα ως μέσα τέλεσης των εγκληματικών πράξεων του κυκλώματος (δύο φορτηγάκια για μεταφορές τουριστών, δυο Ι.Χ.Ε. και δύο μοτοσυκλέτες). Από τη συνεκτίμηση όλων των ερευνητικών στοιχείων εκτιμάται ότι τα κέρδη που αποκόμισε η οργάνωση ξεπερνούν τις 102.000 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα